Jablková blondýna – šťavnatý zákusok, ktorý očaríte úplne každého!

Úžasný jablkový koláč, ktorý sa rozplýva na jazyku!

Potrebujeme:

Cesto:

180 g cukru
200 ml kyslej smotany
150 ml oleja
200 g múky
100g mletých mandlí
500g strúhaných jabĺk
prášok do pečiva
lyžice škorice

Na poliatie:
200 ml limonády alebo jablkový džús

Krém:

žĺtky
60g gustin
vanilkový cukor alebo vanilkový extrakt alebo vanilkový lusk
120 g cukru
600 ml mlieka
200 g masla

krémová pena:

200 ml smotana 33%
malé mandle a jablko na výzdobu

Postup:

1.
Zmiešajte vaječné bielky, cukor, smotana olej, pridáme múku a všetky ostatné prísady, na konci nastrúhané jablká .
Koláč s úsmevom nalejeme do vymastenej zapekacej misky (24X42) a pečieme pri 200 stupňoch asi pol hodiny.
Ešte horúci koláč zalejeme malinovkou alebo jablkovým džúsom
2.
V troche mlieka, zmiešajte žĺtky, kukuričný škrob, cukor s vanilkovou príchuťou (ak dáte vanilku, varte spoločne s
liekom) .Zmiešané prísady vlejeme do vriaceho mlieka dobre dohromady premiešajte, aby sa zabránilo tvorbe
rudiek.
Horúci krém, prikryte fóliou, aby sa nevytvorila kôra.
Ako náhle sa krém ochladí, pridá sa maslo a premiešame aby sa dobre spojili.
3.
Na vychladené cesto natrieme krém s maslom.
Potom krém so smotany vyšľaháme so stužovačom a natrieme na maslovú plnku.
Koláč ozdobíme plátkami jabĺk a mandľovými omrvinkami. Plátky jabĺk na ozdobenie potrieme citrónovou šťavou aby
nezhnedli.

Dobrú chuť!

Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*