JABLKOVÁ BLONDÝNA! Úžasný zákusok, ktorým potešíte každého…

Potrebujeme:

Cesto:

  • 180 g cukru
  • 200 ml kyslej smotany
  • 150 ml oleja
  • 200 g polohrubej múky
  • 100g mletých mandlí
  • 500g strúhaných jabĺk
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 lyžica škorice

Na poliatie:
200 ml limonády alebo jablkový džús

Krém:

  • žĺtky
  • 60g gustin
  • vanilkový cukor alebo vanilkový extrakt alebo vanilkový lusk
  • 120 g cukru
  • 600 ml mlieka
  • 200 g masla

krémová pena:

  • 200 ml smotana 33%
  • malé mandle a jablko na výzdobu

Postup:

1.

Zmiešajte vaječné bielky, cukor, smotana olej, pridáme múku a všetky ostatné prísady, na konci nastrúhané jablká.

Koláč s úsmevom nalejeme do vymastenej zapekacej misky (24X42) a pečieme pri 200 stupňoch asi pol hodiny.

Ešte horúci koláč zalejeme malinovkou alebo jablkovým džúsom

2.

V troche mlieka, zmiešajte žĺtky, kukuričný škrob, cukor s vanilkovou príchuťou (ak dáte vanilku, varte spoločne s mliekom).

Zmiešané prísady vlejeme do vriaceho mlieka dobre dohromady premiešajte, aby sa zabránilo tvorbe hrudiek.

Horúci krém, prikryte fóliou, aby sa nevytvorila kôra.

Ako náhle sa krém ochladí, pridá sa maslo a premiešame aby sa dobre spojili.

3.

Na vychladené cesto natrieme krém s maslom.

Potom krém so smotany vyšľaháme so stužovačom a natrieme na maslovú plnku.

Koláč ozdobíme plátkami jabĺk a mandľovými omrvinkami. Plátky jabĺk na ozdobenie potrieme citrónovou šťavou aby nezhnedli.

Dobrú chuť!

Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*