Jednoduchý, chutný a šťavnatý koláčik.
Ingrediencie:
- 3 vajcia
- 2,5 šálky cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 polievková lyžica marhuľového džemu
- 1 lyžička škorice
- 1 1/2 šálky oleja
- 2 veľké jablká
- 3 1/2 šálky polohrubej múky
- 1/2 vrecka prášku do pečiva
- citrónová kôra
- trochu citrónovej šťavy
- trochu práškového cukru na posypanie
Postup:
Ako mierku použijeme šálka s objemom 1 dl.
Jablká očistíme a nastrúhame, zmiešame s citrónovou šťavou.
Vajíčka s cukrom a vanilkovým cukrom vymiešame do peny, pridáme citrónovú kôru a olej. Šľaháme ešte pár minút, potom postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a škoricou, primiešame džem a nastrúhané jablká. Opatrne premiešame.
Náš tip: Ak chcete, môžete do cesta pridať trochu hrozienok alebo nasekaných vlašských orechov podľa chuti.
Rúru predhrejeme na 200°C.
Pečieme vo forme vystlanej papierom na pečenie, hneď ako koláč vložíme do rúry, znížime teplotu na 180°C a pečieme asi pol hodiny.
Upečený koláč vyklopíme z formy, papier opatrne oddelíme a po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply