Jablkový krémeš! Tento zákusok robíme často a má veľký úspech…

Lahodný retro koláčik, ktorý rodina miluje. Je jednoduchý a lahodný. Vyskúšajte!

Ingrediencie:

Na piškótový  plát:

  • 6 vajec
  • štipka soli
  • 6 polievkových lyžíc múky
  • 6 polievkových lyžíc práškového cukru
  • 1 polievková lyžica kakaového prášku
  • 1 kg jabĺk
  • 1/2 prášku do pečiva

Krém:

  • 200 g margarínu
  • 200 g práškového cukru
  • 1 vanilkový puding
  • 3,5 dl mlieka

Kakaová poleva:

  • 80 g cukru
  • 3 polievkové lyžice kakaového prášku
  • 3 polievkové lyžice mlieka
  • 70 g masla

Postup:

Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie, mierne natrieme maslom. Jablka očistíme a nakrájame na plátky, rovnomerne rozložíme na pripravený plech.

Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh, po jednom zašľaháme žĺtka. Postupne primiešame cukor a vyšľaháme do leskla. Nakoniec opatrne primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu polovicu cesta rovnomerne nalejeme na jablka. Zarovnáme. Do druhej polovice cesta primiešame kakao, premiešame. Kakaové cesto opatrne rovnomerne rozotrieme na svetlé cesto, mierne potrasieme plechom.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 25-30 minút. Koláč  necháme úplne vychladnúť na plechu. Vychladnutý koláč vyklopíme, tak aby boli jablka na vrchu  a odstránime papier na pečenie.

Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Margarín vymiešame s cukrom do peny a spojíme s vychladnutým pudingom. Dobre premiešame.

Cukor zmiešame a kakaom a mliekom. Pomaly zohrievame, pridáme maslo a miešame, kým sa maslo rozpustí. Vymiešame do leskla.

Krém rovnomerne rozotrieme na vychladnutý koláč. Zarovnáme. Polejeme kakaovou polevou. Necháme stuhnúť. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*