JE PLNÉ VITAMÍNU C, ZABRAŇUJE TVORBE KRVNÝCH ZRAZIEN, POSILŇUJE IMUNITU: Ovocie, ktoré by ste mali začať jesť už dnes!

Ovocie, ktoré by ste mali jesť každý deň, aby ste zabránili tvorbe krvných zrazenín…

Je známe, že hustá krv spôsobuje tvorbu krvných zrazenín, ktoré môžu byť veľmi nebezpečné a dokonca spôsobiť smrteľné stavy.

Ak neberiete lieky na riedenie krvi, odborníci radia konzumovať potraviny, ktoré s týmto problémom pomôžu. Ako sa hovorí, bobule, ktoré obsahujú dostatok vitamínov a minerálov, majú najsilnejší účinok a silne posilňujú imunitu.

„Už jedna hrsť bobúľ denne pomôže chrániť telo pred tvorbou krvných zrazenín. Ak ich budete jesť pravidelne, zníži sa viskozita krvi, znormalizuje sa práca ciev,“ uvádza klinika Mayo.

Ríbezle

Červené aj čierne ríbezle sú pre telo užitočné, najmä pre fungovanie kardiovaskulárneho systému. Ich zloženie však vedie k rôznym účinkom. Čierne bobule sú pokladnicou vitamínu C, ktorý bojuje proti zrážaniu krvi. Červené bobule obsahujú aj oxykumarín, ktorý ovplyvňuje správnu činnosť srdcového svalu a zabezpečuje normálne prekrvenie.

Čučoriedky

Tieto bobule sú užitočné nielen pre zrak, ale aj pre obehový systém. Ak ich budete jesť často, výrazne znížite riziko vzniku krvných zrazenín. Je zaujímavé, že táto liečivá vlastnosť čučoriedok zostáva aj pri mrazenom ovocí. Okrem toho je toto ovocie nevyhnutné pre tých, ktorí trpia anémiou a leukémiou, a prítomnosť antioxidantov v jeho zložení zaisťuje normálne fungovanie iných orgánov.

Granátové jablko

Granátové jablko je tiež bohaté na vitamín C a nielenže posilňuje cievy a ich steny, ale tiež čistí krv od tvorby plakov. Obsah flavonoidov v ovocí pomôže zlepšiť fungovanie veľkých ciev.

Brusnice

Keď sa povie vitamín C, prvé, čo vám napadne, sú citrusové plody. Faktom je, že brusnice obsahujú tohto vitamínu oveľa viac – dokonca o 70 percent viac. Okrem toho majú tieto bobule veľké množstvo vitamínu E, mangánu, železa, fosforu, ktoré sú veľmi užitočné pre celé telo. Najdôležitejšie je, že bojujú proti škodlivému cholesterolu, zahusťovaniu krvi a tvorbe krvných zrazenín.

Boli tieto informácie užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*