Tajomstvo tejto chutnej bublaniny spočíva v jednej ingrediencii…
Ingrediencie:
- 6 celých vajec
- 250 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 15 g prášku do pečiva
- 350 g kefíru
- Kôra z 1 citróna
- 1 dl oleja
- 150 g hladkej múky
- 100 g polohrubej múky
- čerešne
Postup:
Vymiešajte vajcia s cukrom do peny. Pridajte vanilkový cukor, prášok do pečiva, kefír, citrónovú kôru a olej. Dobre premiešajte.
Postupne pridávajte hladkú a polohrubú múku, aby ste získali hladké cesto. Nakoniec jemne vmiešajte čerešne. Vylejte cesto na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečte pri 180 °C asi 45 minút (nastavenie zhora a zdola, bez ventilátora, aby koláč nevyschol).
Upečený koláč nechajte vychladnúť a podávajte. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply