Jablkový koláč, ktorý sa topí v ústach! Každý hľadá tento recept!
Ingrediencie:
- 3 jablká (700 g)
- 3 veľké vajcia
- 180 ml mlieka
- 150 g cukru
- štipka soli
- 300 g múky
- 80 g rozpusteného masla
- 10 g prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky škorice
- vanilkový extrakt
- citrónová kôra a šťava z jedného citróna
Postup:
Jablka umyjeme, zbavíme ich jadrovníkov a nakrájame na kocky.
Vajcia vymiešame so štipkou soli a cukrom, pridáme mlieko, rozpustené maslo, vanilkový extrakt, citrónovú kôru a škoricu, vymiešame. Nakoniec pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, vymiešame do hladka.
Jablka nakrájané na kocky primiešame do cesta a pokvapkáme ich šťavou z citróna, dobre premiešame.
Pečieme na vymastenom plechu vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 40-45 minút do ružová. Urobíme si test ihlou. Upečený koláč vyklopíme v plechu a necháme vychladnúť. Dobrú chuť!
Recept si môžete pozrieť aj v tomto VIDEU.
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply