Jednoduchý recept ako si vyrobiť DOMÁCI JABLČNÝ OCOT! Pripravený je za 15 minút…

S cieľom získať zdravie a krásne telo veľa ľudí často navštevuje lekárov a lekárne. Medzitým zabúdame, že najdôležitejšia je správna strava a cvičenie. Máme tendenciu liečiť sa až potom, ako sa o seba preventívne starať a netrápiť sa chorobami.

Patrím medzi ľudí, ktorí uprednostňujú prevenciu pred liečbou

… A čo viac, verím v prirodzené metódy starostlivosti o seba! To je dôvod, prečo každému odporúčam piť jablčný ocot, ale nie ten, ktorý si kúpite, ale ten, ktorý si sami pripravíte!

O vlastnostiach jablčného octu sme písali už mnohokrát. Jedným z najdôležitejších je, že pitie nalačno zlepšuje trávenie, zrýchľuje metabolizmus a uľahčuje chudnutie.

Len veľmi málo ľudí si uvedomuje, že jablčný ocot je prospešný pre pokožku. Obsahuje zložky, ktoré priaznivo pôsobia na pokožku a je lacnejší ako väčšina pleťových prípravkov s podobným účinkom.

V dôveryhodných obchodoch je jablčný ocot dosť drahý produkt. Okrem toho nie je vždy v najlepšej kvalite.

Radšej si pripravte svoj 100% organický, ten najpravdivejší, najlepší jablčný ocot sami! Ukážem vám recept, je to naozaj jednoduché!

Ingrediencie:

  • 10 ks jablká (zo záhrady)
  • 10 čaj. lyžičiek trstinový cukor
  • filtrovaná alebo prevarená voda

Postup:

Jablká dobre umyjeme, vysušíme a spolu so šupkou i jadrovníkom postrúhame na hrubom strúhadle.

Vo filtrovanej vode rozmiešame cukor drevenou vareškou alebo plastovou lyžicou (nie kovovou).

Jablká vložíme do veľkého pohára či džbánu a zalejeme cukrovou vodou, tak aby boli celé ponorené.

Hrdlo nádoby prekryjeme gázou, upevníme gumičkou a necháme odpočívať mimo slnečného žiarenia, pri izbovej teplote 2 až 3 týždne. Po čase sa na povrchu môže vytvoriť želatínový mútny povlak, tzv. matka. Takýto jav je úplne prirodzený.

Po 2 až troch týždňoch, keď tekutina nadobudne sladkokyslú octovú vôňu, je ten správny čas na jej scedenie. Jablká a matku vyhodíme, tekutinu vrátime do nádoby a opäť uzavrieme gázou a gumičkou.

Náš tip: Ak by ste si chceli pripravovať domáci jablčný ocot častejšie a vo veľkom, matku nevyhadzujte. Ak ju pridáte do ďalšej várky, urýchli celý proces výroby až dvojnásobne.

Ak sa vám recept páčil, určite ho zdieľajte so svojimi priateľmi a rodinou!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*