Jednoduchý recept na chutný obed: Kuracie prsia na smotanovo-horčicovej omáčke!

Ingrediencie:

  • 3 kuracie prsia
  • soľ
  • korenie
  • 1 polievková lyžica oregana
  • múka
  • strúhaný parmezán
  • 1 čajová lyžička  sladkej červenej papriky
  • 1/2 lyžičky cesnakového prášku
  • 3-4 lyžice oleja
  • 30 g masla
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžičky horčice
  • 350-400 ml kuracieho vývaru( alebo kocka kuracieho bujónu)
  • 150 ml smotany na varenia
  • 30 g strúhaného ementálu
  • petržlen

Postup:

Kuracie prsia nakrájame na rezne. Jemne vyklepeme. Osolíme, okoreníme a dochutíme oreganom.

Múku zmiešame so strúhaným parmezánom, pridáme lyžičku červenej papriky a 1/2 lyžičky cesnakového prášku. Premiešame.  Obalíme kuracie rezne.

Obalene rezne vypražíme na rozpálenom oleji z oboch strán do ružova. Odložíme bokom.

Znížime teplotu. Do výpeku pridáme 30 g masla, pridáme roztlačený cesnak a restujeme asi 2-3 minúty. Pridáme 3 lyžičky múky a pražíme 3-4 minúty. Pridáme 2 lyžice horčice premiešame. Zalejeme 350-400 ml kuracieho vývaru. Premiešame a chvíľu povaríme. Pridáme smotanu na varenie. Osolíme a okoreníme. pridáme 30 g strúhaného parmezánu. Premiešame.

Do omáčky vložíme vypražené kuracie rezne a ešte 5 minút podusíme. Pred podávaním posypeme jemne nakrájanou petržlenovou  vňaťou.

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*