Jednoduchý recept na lečo. Robím ho takto už roky a nikdy sa nepokazilo!

Vždy je dobré mať doma lečo, pretože sa dá použiť mnohých jedál jedál. Okrem toho ho môžeme konzumovať samostatne, dokonca aj s trochou ryže. Toto je recept na lečo bez konzervačných látok, keď je dobre uvarené, má dlhú trvanlivosť a je veľmi chutné.

Prísady:

  • 6 kg papriky,
  • 3 kusy štipľavé feferónky
  • 2 kg paradajok,
  • 2 kg cibule,
  • tuk
  • 6 lyžičiek soli.

Postup:

Na tuku osmažíme cibuľu, pridáme nakrájanú papriku, chvíľku podusíme a pridáme nakrájane paradajky, osolíme, môžeme okoreniť podľa chuti. Uvarené lečo naplníme do čistých pohárov, poháre zatvoríme, zakryjeme dekou a necháme vychladnúť. Do leča nedávam žiadne konzervačné látky.

Ak vás tento recept zaujal, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*