Tento recept je taký jednoduchý, že ho zvládne upiecť naozaj každý!
Nepoznám snáď nikoho, kto by nemal rád tvarohové koláče. Tento recept na penový tvarohový koláč je naozaj výborný! Ak ste ho ešte neskúšali, je čas to zmeniť.
Suroviny.
Cesto:
- 250 g polohrubej múky
- 150 g margarínu
- 2 žĺtka štipka soli
- 50g práškového cukru
Tvarohový krém:
- 500g tvarohu
- 1 žĺtok
- 100g cukru
- 2 balenia vanilkový pudingový prášok
- 3-4 dl kyslej smotany
Sneh:
- 3 bielka
- 100g cukru
Postup:
Suroviny na cesto vypracujeme na hladké cesto, ak sa drobí, môžeme pridať trochu mlieka. odložíme do chladničky.
Tvaroh vymiešame s cukrom, pudingovým práškom a nakoniec s kyslou smotanou. Vymiešame a pridáme 1 žĺtok.
Cesto vyvaľkáme na dobre pomúčenej doske, aby sa nám nelepilo. Dáme ho na plech na papier na pečenie. Na cesto nalejeme krém a pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C asi 45-50 minút.
Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh. Dáme na predpečený tvarohový koláč, zarovnáme a pečieme ešte asi 10-15 minút, kým nám sneh zružovie. Ešte horúci koláč dáme do chladu, aby sa nám vytvorili karamelové kvapôčky na povrchu.
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.
Leave a Reply