Ingredencie:
Cesto:
- 6 vajec
- Štipka soli
- 160 g cukru
- 180 g polohrubej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
Vajcia vyšľaháme so štipku soli a cukrom do peny. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Premiešame. Pečieme na plechu na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 15 minút. Necháme vychladnúť, odstránime papier na pečenie. Plát rozrežeme na dve polovice.
Ešte potrebujeme:
- Marhuľový džem
- Asi 5 banánov
Jednu polovicu plátu položíme do formy, natrieme marhuľovým džemom. Banány olúpeme a nakrájame po dĺžke. Naukladáme na koláč.
Čokoládová ganache:
- 150 ml smotany
- 170 g čokolády
Smotanu zmiešame s čokoládou, pomaly zahrievame a miešame, kým sa čokoláda rozpustí. Vymiešame do leskla. Čokoládovým krémom rovnomerne polejeme banány.
Krém:
- 400 ml mlieka
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 40 g cukru
- 40 g kukuričného škrobu
- 3 pláty želatíny (5 g) ( viliteľné)
- 200 g mascarpone alebo smotanového syra
- 250 ml smotany na šľahanie
300 ml mlieka dáme do hrnca, pridáme vanilkový extrakt a cukor, pridáme kukuričný škrob a vymiešame. Privedieme do varu a uvaríme hustý krém. Necháme mierne vychladnúť.
Želatínové plátky namočíme do vody napučať. Potom želatínové plátky vyžmýkame a pridáme do teplého ( nie horúceho) kréme. Premiešame.
Mascarpone zmiešame so smotanou na šľahanie, vyšľaháme na penu. Zmiešame s vanilkovým krémom. Krém rovnomerne rozotrieme na čokoládové ganache. Zarovnáme. Navrch položíme druhý plát. Mierne zaťažíme. Odložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny najlepšie cez noc.
Dobrú chuť!
Náš tip:
Vrch môžeme ozdobiť podľa vlastnej fantázie( čokoládová poleva, šľahačka…)
Leave a Reply