KAPUSTOVÉ PLACKY, ktoré nikdy nesklamú! Každý si pýta recept…

Ingrediencie:

  • 3 vajcia
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL papriky
  • 1 ČL čierneho korenia
  • 700 g  kapusty
  • 900 ml
  • vody
  • 3 strúčiky cesnaku
  • rastlinný olej
  • 2 cibule
  • 4 lyžice múky

Dip:

  • 200 g  gréckeho jogurtu
  • Soľ podľa chuti
  • 1 čerstvá uhorka
  • čerstvý kôpor
  • Sušená červená paprika.

Postup:

Vajíčka vymiešame s 1 ČL soli, 1 ČL papriky a 1 ČL korenia. Miešame kým sa všetko spojí.

Kapustu  nakrájame na jemno. Dáme do hrnca, zalejeme 900 ml vody, privedieme do varu a varíme asi 15 minút tak, aby bola kapusta mäkká, ale nie rozvarená. Potom uvarenú kapustu precedíme a necháme vychladnúť.

Cesnak nakrájame na tenké plátky, cibuľu nakrájame na jemno.

Na panvicu dáme olej, rozohrejeme a pridáme nakrájaný cesnak, za stáleho miešania opekáme do zlatohnedá. Pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme do sklovitá. Necháme vychladnúť.

Vychladnutú kapustu zmiešame s vaječnou zmesou, pridáme vychladnutú cibuľu a premiešame. Pridáme 4 lyžice múky a dobre premiešame. Na rozpálenom oleji pečieme malé placky z každej strany asi 2-3 minúty do zlatohnedá.

Grécky jogurt zmiešame so soľou  podľa chuti. Čerstvú uhorku nastrúhame na jemno, pridáme k jogurtu. Čerstvý kôpor nakrájame na jemno a pridáme k jogurtu, premiešame. Pridáme lyžičku sušenej červenej papriky a premiešame.

Upečené kapustové placky podávame s jogurtovým dipom. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*