Zdravé telo je ako hodinky. Funguje bez prerušenia a s extrémnou presnosťou. Jediné, čo hodinky v našom tele zastavuje, je prekyslenie. Môže stáť za väčšinou problémov – od menej závažných chorôb až po chronickú únavu.
Dr. Otto Warburg zasvätil svoje vedecko-medicínske bádanie rakovine a príčinám jej vzniku. V tejto súvislosti sa dopátral až k pôsobeniu kyselín v tele. Pokiaľ máte prekyslený organizmus, nemusíte mať hneď nábeh na rakovinu. Za to však všetky ostatné ochorenia, či diskomfort v bežnom živote, môžu byť dôsledkom prekysleného organizmu. Nadbytok kyselín pritom nezávisí od ničoho, len od stravy, ktorú konzumujeme. Ako sa teda problémov zbaviť?
Čistenie žalúdka
Znie to hrozivo, ale v skutočnosti Vám žalúdok vyčistí obyčajná teplá voda s trochou citrónovej šťavy nalačno. Paradoxne, presne táto kyslá procedúra pripraví Váš žalúdok na nový pracovný deň a v tele normalizuje všetko to, čo je potrebné.
Viac zeleniny počas dňa
Ovocie a zelenina sú potraviny, ktoré obsahujú veľké množstvo užitočných mikroelementov. Pomáhajú eliminovať prekyslenie organizmu, preto by sme ich mali konzumovať častejšie, alebo viac. Stačí keď si k obedu prihodíme jednu paradajku, papriku alebo dva listy šalátu a je to. Vynikajúce účinky má aj baklažán, ružičkový kel, cuketa a zelené fazuľky.
Mandľové potešenie namiesto mlieka
Ak milujete kravské mlieko a doprajete si ho kedykoľvek počas dňa, spomaľte. Skúste ho vymeniť za hrsť, alebo dve mandlí. Mandle obsahujú veľké množstvo vápnika a horčíka a tie Vaše telo bezpečne zbavujú toxínov, ktoré spôsobujú prekyslenie. Naopak mlieko v tele prekyslenie vyvoláva.
Menej mäsa
V žiadnom prípade sa mäsa netreba vzdávať. Dôležité je však to, aby ste mäso nekonzumovali denne. Trávenie mäsa vyžaduje veľa energie a kyslého odpadu v tele je z neho viac, než z čohokoľvek iného. Najlepším riešením je dopriať si mäso maximálne 2-3 krát týždenne.
Chôdza
Prechádzky na čerstvom vzduchu síce so stravou veľa nemajú, ale naše telo a metabolizmus výdatne ovplyvňujú. Ak totiž telu doprajeme aspoň 20 minút chôdze denne, z tela sa nám prirodzene odvedie prebytočná kyslosť a večer sa budeme cítiť lepšie aj vďaka tomu.
Viac vody
Voda a acidobázická rovnováha sú priamo spojené. Regulujú nielen krv, ale aj jej obeh v tele. Aby nedošlo k hromadeniu odpadových látok v tele, je potrebné piť viac vody.
Menej cukru
Bohužiaľ sladkosti obsahujú jednu z najviac nežiadúcich zložiek – cukor. A ten patrí do kyslých potravín. To je dôvod, prečo Vás môže po niektorých sladkostiach potrápiť pálenie záhy. Nebezpečný cukor je prítomný aj v sýtených nápojoch.
Záver
Kyslé prostredie je priaznivou živnou pôdou pre ochorenie rôznej závažnosti. Najlepšou prevenciou je premýšľať nad tým, čo jete. Nie nadarmo sa hovorí, že človek je tým, čo je. Faktom zostáva, že poruchy acidobázickej rovnováhy vedú aj k prírastku hmotnosti, pretože toxíny sa ukladajú vo forme tuku.
Zvýšená kyslosť v tele je oveľa nebezpečnejšia, než by sa mohlo zdať. Udržujte svoje telo čisté a bez zbytočných toxínov. A nezabúdajte, že nič nie je dôležitejšie ako zdravie.
Zdieľajte tento článok aj so svojimi priateľmi!
Leave a Reply