Jednoduchý, dekoratívny a chutný zákusok vhodný aj na slávnostný stôl.
Ingrediencie:
Na bajadéru:
- 300 g cukru
- 200 ml vody
- 250 g margarínu
- 300 g mletých maslových sušienok
- 100 g strúhaného kokosu
Na polevu:
- 100 g bielej čokolády
- 3 polievkové lyžice oleja
- 50 g tmavej čokolády
- 1 polievková lyžica oleja
Postup:
Do hrnca vložte cukor a vodu, priveďte do varu a varte ešte 3–4 minúty. Pridajte margarín a miešajte, kým sa margarín úplne neroztopí. Do tekutej zmesi postupne pridajte mleté sušienky a kokos. Všetko dôkladne premiešajte.
Zmes nalejte do formy vystlanej potravinovou fóliou a nechajte stuhnúť. Ak chcete, z časti zmesi môžete vytvoriť guľôčky, ktoré obalíte v sušienkach.
Vo vodnom kúpeli roztopte bielu čokoládu spolu s 3 lyžicami oleja. Polevu rovnomerne rozotrite na povrch stuhnutej bajadéry.
Vo vodnom kúpeli roztopte tmavú čokoládu s 1 lyžicou oleja. Vymiešajte do leskla. Tmavou čokoládou ozdobíme vrch bajadéry( podľa vlastnej fantázie.)
Po stuhnutí bajadéru nakrájajte na tyčinky.
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply