Po tomto výbornom koláčiku, vždy ostane prázdny plech!
Ingrediencie:
Cesto:
- 4 bielky
- 200 g cukru
- 1 lyžica polohrubej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 200 g strúhaného kokosu
Postup: Bielky vyšľahajte na tuhý sneh. Postupne pridáme cukor a šľaháme, kým sa cukor nerozpustí. Do zmesi preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kokosom a jemne premiešame metličkou. Formu vystelieme papierom na pečenie. Vlejeme zmes, zarovnáme a pečieme pri teplote 180 °C približne 20 minút. Necháme vychladnúť.
Čokoládová vrstva:
- 200 g horkej čokolády
- 6 lyžíc oleja
Postup: Na parnom kúpeli roztopíme nakrájanú čokoládu spolu s olejom a vylejeme ju na vychladnuté cesto. Uložíme do chladničky, aby čokoláda stuhla. Trochu čokolády si odložíme na ozdobenie.
Krém:
- 4 žĺtky
- 3 lyžice kukuričného škrobu
- 250 ml mlieka
- 6 lyžíc cukru
- 2 vanilkové cukry
- 100 g horkej čokolády
- 250 ml smotany na šľahanie
Postup: V 100 ml mlieka rozmiešame škrob a žĺtky. Zmes pridáme do zvyšného mlieka spolu s cukrom a vanilkovým cukrom varíme na miernom ohni, kým zmes nezhustne na konzistenciu pudingu. Odstránime z ohňa, pridáme nasekanú čokoládu a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť a občas premiešame, aby sa nevytvorila kôrka.
Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku a vmiešame do vychladnutého krému. Krátko premiešame, aby bol krém hladký. Krém navrstvíme na stuhnutú čokoládovú vrstvu. Zarovnáme. Vrch ozdobíme čokoládovou polevou a strúhanou čokoládou. Odložíme na 1-2 hodiny do chladničky. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply