Ingrediencie:
- 20 menších fíg
- 20 väčších lieskových orieškov
Biela zmes:
- 150 g cukru
- 1 dl vody
- 125 g margarínu
- 100 g kokosovej múčky
- 125 g sušeného mlieka
Hnedá hmota:
- 150 g cukru
- 1 dl vody
- 150 g margarínu
- 150 g mliečnej čokolády
- 300 g mletých sušienok
- 50 g kokosu.
Postup:
Figy namočíme na pár minút do teplej vody, scedíme a do fíg vložíme lieskové orechy. Odložíme na chladné miesto.
Na bielu hmotu: cukor zalejeme vodou a prevaríme. Hneď ako sa cukor roztopí pridáme margarín, a keď sa roztopí, pridáme kokosovú múčku a sušené mlieko, jemne premiešame a šľaháme mixérom, aby hmota trochu zhustla, aby sa dala tvarovať rukami.
Navlhčite si ruky studenou vodou a rozdeľte na 20 rovnakých častí. Do každej časti jemne zatlačte figy naplnené orechmi a vytvarujte hladkú guľu. V prípade potreby si zľahka namočte ruky studenou vodou.
Hnedá zmes:
Cukor zalejeme vodou a prevaríme, keď sa cukor roztopí pridáme margarín a čokoládu, keď sa roztopí pridáme pomleté sušienky, dobre premiešame a necháme trochu vychladnúť. Teplú hmotu rozdeľte na 20 rovnakých častí, každú časť vložte medzi dlane, urobte malú placku a obaľte ňou malú bielu guličku. Obaľte v kokose a odložíme na chladné miesto. Keď sú pevné, prerežte ich na polovicu alebo štvrtiny podľa potreby.
Leave a Reply