Suroviny:
3 vajcia
80 g práškového cukru
100 g hladkej múky
prášok do pečiva
20 g kakaa
Plnka:
6 plátkov želatíny
250 g mäkkého tvarohu
150 g práškového cukru
200 ml smotany na šľahanie
100 ml mlieka
50 g strúhaného kokosu
3 banány
Na dohotovenie:
1 banán 50 g
čokoládovej polevy
Postup prípravy receptu:
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Zľahka vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a kakaom.
Plech vymastíme tukom, vysypeme múkou a rozotrieme naň cesto.
Korpus pečieme pri 180 ° C asi 20 minút.
Želatínu namočíme do studenej vody a necháme ju asi 10 minút nabotnať, potom ju ľahko vytlačíme.
Tvaroh osladíme a zľahka do neho vmiešame dotuha vyšľahanú smotanu.
Mlieko prevaríme s kokosom. Vložíme do neho želatínu a zmes miešame, kým sa želatína nerozpustí. Potom ju vlejeme do tvarohovej hmoty.
Náplň miešame, kým nezačne tuhnúť.
Polovicu náplne rozotrieme na korpus a poukladáme ju pozdĺžne rozkrojeným banánom.
Navrch nanesieme zvyšnú plnku a múčnik uložíme do chladničky.
Keď stuhne, rozdelíme ho na rezy.
Každý kúsok ozdobíme čokoládovou polevou.
Leave a Reply