Tento recept Vás nesklame. Určite očaríte svojich hosti!
Ingrediencie:
Cesto:
- 5 vajec
- 150 g cukru
- 50 g polohrubej múky
- 3 ČL prášku do pečiva
- 300 g strúhaného kokosu
Krém:
- 500 ml mlieka
- 74 g kakaového pudingového prášku
- 2 lyžice kakaa
- 140 g cukru
- 250 g masla
Čokoládová glazúra:
- 100 g horkej čokolády
- 50 g mliečnej čokolády
- 1 lyžica oleja
Ešte budete potrebovať:
- jahodový džem
Postup:
Najskôr si pripravíme krém:
Pudingový prášok vymiešame s cukrom, a 100 ml mlieka, vymiešame do hladka. Zvyšok mlieka dáme variť, do horúceho primiešame kakao a pridáme rozmiešaný pudingový prášok a uvaríme do hustý puding. Puding prepasírujeme cez husté sito. Zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Maslo vyšľaháme do peny a zmiešame s vychladnutým pudingom, dobre vymiešame.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, múku zmiešame s práškom do pečiva a za stáleho miešania pridáme do vaječnej zmesi, nakoniec postupne primiešame strúhaný kokos. Vymiešame. Cesto preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme a zarovnáme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 10 minút. Koláč necháme vychladnúť.
Horkú ak mliečnu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, pridáme olej a vymiešame do leskla.
Plát natrieme jahodovým džemom, na vrch rovnomerne navrstvíme krém a zarovnáme. Koláč odložíme na hodinu do chladničky stuhnúť. Potom polejeme rovnomerne čokoládovou polevou. Koláč odložíme do chladničky, kým poleva stuhne. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply