Kokosový zákusok s lahodným krémom. Vynikajúci typ na Veľkonočné pečenie!

Ingrediencie :

Tmavý plát:

  • 4 vajcia
  • 4 lyžice cukru
  • 3 lyžice polohrubej múky 
  • 2 polievkové lyžice kakaového prášku
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  •  štipka soli
  • 1 polievková lyžica oleja

Biely plát:

  • 4 bielka
  • 6 lyžíc cukru
  • 100 g kokosu
  • trochu teplého mlieka

Krém:

  • 4 žĺtky
  • 5 lyžíc cukru
  • 4 polievkové lyžice – Gussnel
  • 4 dl mlieka
  • 1 Vanilkový cukor 
  • 100 g masla

Ešte budete potrebovať:

  • 2 dl sladkej smotany na šľahačku
  • 50 g bielej čokolády

Postup:

Zo 4 bielkov vyšľaháme so štipkou soli tuhý sneh, pridáme cukor a šľaháme, kým sa cukor neroztopí, pridáme žĺtka a olej a šľaháme na najnižších otáčkach, nakoniec pridáme preosiatu  múku, kakao a prášok do pečiva a zmiešame vareškou. Zmes vylejeme na plech s vystlaný  papierom na pečenie a pečieme 15 minút. pri 180°C. Necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a šľaháme, kým sa všetok cukor neroztopí, pridáme  kokos a pomaly zdola nahor lyžicou miešame, kým sa zmes nespojí. Koláč  vyberieme z rúry a  kokosovú zmes rozotrieme na upečený tmavý základ. Pokračujte v pečení pri 175 C ďalších 20 minút. Podľa chuti môžeme  upečený koláč  poliať trochou teplého mlieka, pre tých, ktorí majú radšej šťavnatejšie koláče.

Gussnel zmiešame s 2 dl mlieka, vymiešame, pridáme žĺtka a premiešame, pridáme zvyšok mlieka, cukor a vanilkový cukor, privedieme do varu a za stáleho miešania uvaríme do hustá. Necháme vychladnúť a občas premiešame.

Smotanu vyšľaháme do tuhá.

Maslo vymiešame do peny. Maslo zmiešame s vychladnutým krémom a pridáme dve  lyžice vyšľahanej šľahačky.

Krém navrstvíme na vychladnutý koláč a zarovnáme. Na vrch natrieme šľahačku a posypeme strúhanou bielou čokoládou. Necháme stuhnúť. Dobrú chuť!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*