KRÁĽOVSKÉ JEDLO! Pečené bravčové stehno, zvonka chrumkavé a vo vnútri jemné.

Naučte sa pripraviť dokonalé bravčové mäso z rúry! Každý si pýta recept…

Kombinácia sladkej a korenistej chuti je fantastická. Táto pochúťka je obľúbená medzi gurmánmi.

Ingrediencie:

  • 800g bravčové stehno
  • 1 lyžica kremžskej  horčice
  • 1 lyžica plnotučnej  horčice
  • 1 dl medu
  • 1 lyžička kari korenie
  • olivový olej
  • Soľ
  • čierne korenie

Príprava:

Mäso nekrájajte, len ho dobre umyte, potrite soľou a korením a nechajte hodinu pôsobiť. Horčicu, kari a med zmiešame s 2 lyžicami olivového oleja a mäso dobre potrieme zo všetkých strán. Potom dáme do vymasteného pekáča, zakryjeme  a pečieme pri 160°C.  Dve lyžice olivového oleja a trochu kari zmiešame s 1 dl vody a z času na čas ňou potrieme mäso, aby bolo zvonka chrumkavé a vnútro mäkké. Pečieme, kým nie je hotové, keď je mäso mäkké, asi 10 minút  pred dopečením, mäso odkryjeme,  zvýšime teplotu na 180°C , aby sa nám urobila chrumkavá kôrka, podávame so zeleninou. Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil , zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*