Tento recept sme našli na internete podľa pani Evičky M. A je naozaj vynikajúci!
Ak dostanete chuť na niečo sladké, tento koláčik je vynikajúcou voľbou. Nikdy Vás nesklame a deti ho milujú. Tento koláčik môžete upiecť aj pri bezlepkovej diéte, stačí obyčajnú múku nahradiť bezlepkovou. Ostatné prísady sú bezlepkové.
Suroviny:
Svetlý plát:
- 4 vajcia
- 4 PL kryšt. cukru
- 4 PL polohrubej muky / môže byť bezlepková/
- 1/2 práš. do pečiva
- štipka soli
Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s cukrom do peny, múku zmiešame s práškom do pečiva. Žĺtkovú penu zmiešame s múkou a práškom do pečiva a nakoniec opatrne po častiach pridáme tuhy sneh opatrne premiešame. Pečieme na plechu na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 15-20 minút. Do ružova.
Tmavý plát:
- 4 vajcia
- 4 PL kryšt. cukru
- 4 PL polohrubej múky / môže byť bezlepková/
- 1/2 práš. do pečiva
- 1 PL kakao
Postupujeme rovnako ako pri svetlom pláte, múku zmiešame s práškom do pečiva a kakaom.
Snehový plát:
- 5 bielok
- 350 g kryštálového cukru
Vyšľaháme nad parou. Na plech dáme vymastený papier a rozotrieme rovnomerne sneh, sušíme mierne teplej rúre pri asi 150°C.
Plnka:
- 4 dcl mlieka
- 5 žĺtok
- 1 zlatý klas
- 2 PL kryštálového cukru
Z mlieka , cukru, žĺtok a zlatého klasu uvaríme hustý puding. Necháme mierne vychladnúť.
- 300g kryšt. cukru
- 200 ml šľahačková smotana
Z cukru necháme upáliť svetlý karamel, zalejeme šľahačkovou smotanou a rozvaríme. Zmiešame s pudingovou kašou.
- 500g masla / margarín/
Maslo vymiešame do peny, postupne zmiešame s pudingovo karamelovou kašou. Krém necháme trochu stuhnúť.
Na spodok dáme kakaový plát, natrieme ho karamelovou plnkou, položíme snehový korpus a opäť natrieme plnkou, na to položíme svetlý plát a natrieme zvyšnou plnkou, zarovnáme, povrch posypeme mletými orechmi. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply