KRÁĽOVSKÉ REZY! Ak máte chuť na sladké, tento koláč je vynikajúcou voľbou…

Tento recept sme našli na internete podľa pani Evičky M. A je naozaj vynikajúci!

Ak dostanete chuť na niečo sladké, tento koláčik je vynikajúcou voľbou. Nikdy Vás nesklame a deti ho milujú.  Tento koláčik môžete upiecť aj pri bezlepkovej diéte, stačí obyčajnú múku nahradiť bezlepkovou. Ostatné prísady sú bezlepkové.

Suroviny:

Svetlý plát:

  • 4 vajcia
  • 4 PL kryšt. cukru
  • 4 PL polohrubej muky / môže byť bezlepková/
  • 1/2 práš. do pečiva
  • štipka soli

Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s cukrom do peny, múku zmiešame s práškom do pečiva. Žĺtkovú penu zmiešame s múkou a práškom do pečiva a nakoniec opatrne po častiach pridáme tuhy sneh  opatrne premiešame. Pečieme na plechu na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 15-20 minút. Do ružova.

 

Tmavý plát:

  • 4 vajcia
  • 4 PL kryšt. cukru
  • 4 PL polohrubej múky / môže byť bezlepková/
  • 1/2 práš. do pečiva
  • 1 PL kakao

Postupujeme rovnako ako pri svetlom pláte, múku zmiešame s práškom do pečiva a kakaom.

Snehový plát:

  • 5 bielok
  • 350 g kryštálového cukru

Vyšľaháme nad parou. Na plech dáme vymastený papier a rozotrieme rovnomerne sneh, sušíme mierne teplej rúre pri asi 150°C.

Plnka:

  • 4 dcl mlieka
  • 5 žĺtok
  • 1 zlatý klas
  • 2 PL kryštálového cukru

Z mlieka , cukru, žĺtok a zlatého klasu uvaríme hustý puding. Necháme mierne vychladnúť.

  • 300g kryšt. cukru
  • 200 ml šľahačková smotana

Z cukru necháme upáliť svetlý karamel, zalejeme šľahačkovou smotanou a rozvaríme. Zmiešame s pudingovou kašou.

  • 500g masla / margarín/

Maslo vymiešame do peny, postupne zmiešame s pudingovo karamelovou kašou. Krém necháme trochu stuhnúť.

Na spodok dáme kakaový plát, natrieme ho karamelovou plnkou, položíme snehový korpus a opäť natrieme plnkou, na to položíme svetlý plát a natrieme zvyšnou plnkou, zarovnáme, povrch posypeme mletými orechmi. Odložíme do chladničky stuhnúť.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*