Ak neviete, čo pripraviť na obed, nechajte sa inšpirovať. Neoľutujete.
Potrebujeme:
- 1 kg kuracích pŕs
- 150 g smotany
- 2 vajcia
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička papriky
- Soľ podľa chuti
- Korenie podľa chuti
- hladká múka
- slnečnicový olejPríloha:
- 1 kg zemiakov
- 1 cibuľa
- 50 g masla
- 100 g údeného syra
- Soľ podľa chuti
- 150 g smotany
- 1 lyžica strúhanky
Ako na to:
- Vo väčšej mise si pripravíme marinádu. Šľaháme vajcia, pridáme kyslú smotanu, cesnak a koreniny.
- Kuracie prsia si naložíme do marinády. Prikryjeme a necháme odležať min. 2 hodiny, lepšie je nechať cez noc (ak máte čas).
- Už marinované kuracie prsia si obalíme v hladkej múke a smažíme na slnečnicovom oleji. Keď sú hotové posypeme ich strúhaným údeným syrom.
- Teraz sa pustíme do zemiakovej prílohy. Zemiaky si nastrúhame na strúhadle.
- Dochutíme soľou alebo korením.
- Pridáme na plátky nakrájanú cibuľu a údený syr. Do zmesi pridáme na záver maslo.
- Formu si vymastíme olejom a pridáme do nej hotovú zmes.
- Polejeme kyslou smotanou a ešte posypeme strúhanku.
- Pečieme v rúre na dozlatista 180 stupňov.
- Podávame spolu s kuracími prsiami.
Dobrú chuť!
Leave a Reply