Krehké kuracie prsia so zapečenými zemiakmi! Pochutí si každý!

Ak neviete, čo pripraviť na obed, nechajte sa inšpirovať. Neoľutujete.

Potrebujeme:

  • 1 kg kuracích pŕs
  • 150 g smotany
  • 2 vajcia
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička papriky
  • Soľ podľa chuti
  • Korenie podľa chuti
  • hladká múka
  • slnečnicový olejPríloha:
  • 1 kg zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 50 g masla
  • 100 g údeného syra
  • Soľ podľa chuti
  • 150 g smotany
  • 1 lyžica strúhanky

Ako na to:

  1. Vo väčšej mise si pripravíme marinádu. Šľaháme vajcia, pridáme kyslú smotanu, cesnak a koreniny.
  2. Kuracie prsia si naložíme do marinády. Prikryjeme a necháme odležať min. 2 hodiny, lepšie je nechať cez noc (ak máte čas).
  3. Už marinované kuracie prsia si obalíme v hladkej múke a smažíme na slnečnicovom oleji. Keď sú hotové posypeme ich strúhaným údeným syrom.
  4. Teraz sa pustíme do zemiakovej prílohy. Zemiaky si nastrúhame na strúhadle.
  5. Dochutíme soľou alebo korením.
  6. Pridáme na plátky nakrájanú cibuľu a údený syr. Do zmesi pridáme na záver maslo.
  7. Formu si vymastíme olejom a pridáme do nej hotovú zmes.
  8. Polejeme kyslou smotanou a ešte posypeme strúhanku.
  9. Pečieme v rúre na dozlatista 180 stupňov.
  10. Podávame spolu s kuracími prsiami.

Dobrú chuť!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*