Krémové karamelové kocky! Chytrý koláčik, ktorý vám spestrí deň…

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 3 vajcia
  • 12 lyžíc cukru
  • 12 lyžíc oleja
  • 12 lyžíc mlieka
  • 12 lyžíc múky
  • 3 lyžice kakaa
  • 1/2 vrecka prášku do pečiva

Na karamel:

  • 12 lyžíc cukru
  • 6 dl mlieka

Na vrch:

  • 2 dl šľahačkovej  smotany

Postup:

Vajcia dobre vyšľaháme s cukrom (pri tomto koláči neoddeľujem bielky od žĺtkov), pridáme olej a mlieko, nakoniec pridáme múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Pečieme na vymastenom plechu vysypanom múkou vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20-25 minút urobíme si test ihlou. Necháme vychladnúť.

Cukor si pripravíme za stáleho miešania na miernom ohni, kým bude mať peknú  zlatožltú farbu, opatrne prilejeme mlieko. Necháme zovrieť a varíme, kým sa karamel rozpustí v mlieku.
Upečený korpus  vychladíme a polejeme horúcim karamelom. Korpus  by mala absorbovať celé množstvo karamelu.

Studenú šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha.

Keď koláč  celkom vychladne, potrieme ho vyšľahanou šľahačkou.

Ozdobíme podľa želania (posypané kakaom, alebo strúhanou čokoládou, cukrom alebo čokoládovou strúhankou, možností je neúrekom).

Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*