Krémový koláč s čokoládovým pudingom a čerešňami – výborný dezert, ktorý nikdy nesklame!

Krémový koláč s pudingom a čerešňami, výborná sladkosť ktorá vás nikdy nesklame.

Ingrediencie:

  • 6 vajec
  • 6 lyžíc cukru
  • 6 lyžíc  polohrubej múky
  • 3 lyžice mletých vlašských orechov
  • 1 lyžica kakaového prášku
  • 1 vrecko prášku do pečiva

Krém:

  • 1,2 l vody
  • 400 g cukru
  • 400 g odkôstkovaných čerešní
  • 3 čokoládové pudingy (150 g)
  • 500 ml sladkej smotany na šľahanie

Na vrch:

  • strúhaná čokoláda

Postup:

Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh.

Postupne pridajte jeden žĺtok, šľahajte asi 1,5 minúty a pridajte ďalší žĺtok.

Múku, orechy, prášok do pečiva a kakao zmiešame. Opatrne postupne pridáme k vyšľahaným vajciam. Pečieme vo vyhriatej rúre na naolejovanom a múkou vysypanom plechu pri 200°C asi 15-20 minút. Necháme vychladnúť.

Do hrnca nalejte vodu (1 l), potom pridajte cukor a čerešne. Necháme prejsť varom. Puding rozmiešame v 2 dcl vody, pridáme  k čerešniam a varíme do zhustnutia.

Horúci krém  nalejeme na vychladnutý korpus. Necháme vychladnúť a odložíme do chladničky stuhnúť.

Smotanu vyšľaháme do tuha a navrstvíme na stuhnutý čokoládový krém. Vrch môžeme ozdobiť nastrúhanou čokoládou. Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*