Krémový koláč s pudingom a čerešňami, výborná sladkosť ktorá vás nikdy nesklame.
Ingrediencie:
- 6 vajec
- 6 lyžíc cukru
- 6 lyžíc polohrubej múky
- 3 lyžice mletých vlašských orechov
- 1 lyžica kakaového prášku
- 1 vrecko prášku do pečiva
Krém:
- 1,2 l vody
- 400 g cukru
- 400 g odkôstkovaných čerešní
- 3 čokoládové pudingy (150 g)
- 500 ml sladkej smotany na šľahanie
Na vrch:
- strúhaná čokoláda
Postup:
Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh.
Postupne pridajte jeden žĺtok, šľahajte asi 1,5 minúty a pridajte ďalší žĺtok.
Múku, orechy, prášok do pečiva a kakao zmiešame. Opatrne postupne pridáme k vyšľahaným vajciam. Pečieme vo vyhriatej rúre na naolejovanom a múkou vysypanom plechu pri 200°C asi 15-20 minút. Necháme vychladnúť.
Do hrnca nalejte vodu (1 l), potom pridajte cukor a čerešne. Necháme prejsť varom. Puding rozmiešame v 2 dcl vody, pridáme k čerešniam a varíme do zhustnutia.
Horúci krém nalejeme na vychladnutý korpus. Necháme vychladnúť a odložíme do chladničky stuhnúť.
Smotanu vyšľaháme do tuha a navrstvíme na stuhnutý čokoládový krém. Vrch môžeme ozdobiť nastrúhanou čokoládou. Dobrú chuť!
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply