Ingrediencie:
Základ:
- 140 g hladkej múky
- 140 g margarínu
- 1 žĺtok
- 2 PL vody
Múku zmiešame s margarínom, žĺtkom a vodou. Vymiesime. Cesto rozvaľkáme na spodok panvice.
Orechová vrstva:
- 5 žĺtkov
- 150 g cukru
- 150 g rozpustenej čokolády
- 80 g vlašských orechov
- 5 bielkov
- trochu prášku do pečiva
Bielku vyšľaháme na tuhý sneh.
Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme orechy, prášok do pečiva a rozpustenú čokoládu, opatrne primiešame tuhý sneh. Rovnomerne rozotrieme na cesto v panvici. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 140-150°C asi hodinu a pol., kým nie je koláč úplne suchý. Urobíme si test ihlou.
Krém:
- 3 dcl mlieka
- 3 PL hrubej múky
- 150 g cukru
- 250 g masla
Cukor a múku zmiešame, pridáme studené mlieko a vymiešame do hladka, za stáleho miešania privedieme do varu a uvaríme do hustá. Necháme vychladnúť!
Maslo vymiešame do peny. Zmiešame s vychladnutým krémom a dobre vymiešame. Krém rovnomerne rozotrieme na vychladnutý korpus. Nožom do krému naznačíme kocky. Na každú kocku uložíme dve-tri višne alebo čerešne.
Želatína:
- pol litra čerešňovej/višňovej šťavy
- vykôstkované čerešne/višne
- 2 balenia červenej želatíny
Želatínu pripravíme z višňovej šťavy podľa návodu na obale. Necháme vychladnúť. Vychladnutú želatínu rovnomerne vylejeme na vrch koláča. Necháme stuhnúť! Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply