Chutí úžasne a je tiež veľmi kreatívny! Namiesto banánov možno do krému pridať iné ovocie, dokonca aj zavárané!
Ingrediencie:
- 7 vajec
- 10 lyžíc mlieka
- 1 polievková lyžica kakaového prášku
- 300 g cukru
- 250 g polohrubej múky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 100 g mletých vlašských orechov
Na krém:
- 3,5 dl mlieka
- 3 polievkové lyžice hladkej múky
- 150 g cukru
- 2 lyžičky vanilkovej arómy
- 200 g masla
- 4 banány
Na vrchole:
- 150 g tmavá čokoláda
- 2-3 lyžice oleja
Postup:
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme vlašské orechy, mlieko, múku, prášok do pečiva a kakao. Z bielkov vyšľaháme tuhú penu a vmiešame do zmesi, potom cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 20 minút. Necháme vychladnúť.
Pripravíme si krém: mlieko, cukor, múku a arómu dáme do hrnca a na miernom ohni za stáleho miešania varíme, kým nezhustne. Keď krém vychladne, zmiešame ho s vyšľahaným maslom.
Vychladnutý plát prerežeme pozdĺžne na polovicu, krém rozdelíme na polovicu a potrieme ním pláty. Banány nakrájame na kolieska a poukladáme na jeden natretý plát, potom prikryjeme druhým tak, aby krémová časť bola na banánoch.
Čokoládu rozpustíme a zmiešame s olejem do leskla.
Vrch polejeme čokoládovou polevou a môžeme posypať kokosovými hoblinkami alebo čokoládovými vločkami.
Leave a Reply