Krémový orechový rez – s vanilkovým krémom a banánmi!

Chutí úžasne a je tiež veľmi kreatívny! Namiesto banánov možno do krému pridať iné ovocie, dokonca aj zavárané!

Ingrediencie:

  • 7 vajec
  • 10 lyžíc mlieka
  • 1 polievková lyžica kakaového prášku
  • 300 g cukru
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 balíček  prášku do pečiva
  • 100 g mletých vlašských orechov

Na krém:

  • 3,5 dl mlieka
  • 3 polievkové lyžice hladkej múky
  • 150 g cukru
  • 2 lyžičky vanilkovej arómy
  • 200 g  masla
  • 4 banány

Na vrchole:

  • 150 g tmavá  čokoláda
  • 2-3 lyžice oleja

Postup:

Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme vlašské orechy, mlieko, múku, prášok do pečiva a kakao. Z bielkov vyšľaháme tuhú penu a vmiešame do zmesi, potom cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 20 minút. Necháme vychladnúť.

Pripravíme si krém: mlieko, cukor, múku a arómu dáme do hrnca a na miernom ohni za stáleho miešania varíme, kým nezhustne. Keď krém vychladne, zmiešame ho s vyšľahaným maslom.

Vychladnutý plát  prerežeme pozdĺžne na polovicu, krém rozdelíme na polovicu a potrieme ním pláty. Banány nakrájame na kolieska a poukladáme na jeden natretý plát, potom prikryjeme druhým tak, aby krémová časť bola na banánoch.

Čokoládu rozpustíme a zmiešame s olejem do leskla.

Vrch polejeme čokoládovou polevou a môžeme posypať kokosovými hoblinkami alebo čokoládovými vločkami.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*