Krupicovo-medové rezy! Tento koláč je  večný favorit, ktorý nesmie chýbať na žiadnom vianočnom stole.

Tento koláč je  večný favorit, ktorý nesmie chýbať na žiadnom stole. Ak ste ešte neurobili nevyskúšali krupicové  medové rezy  a hľadáte jednoduchý recept, toto je ten, ktorý by ste mali vyskúšať! Nebudete ľutovať, je to perfektný koláčik!

Ingrediencie na 4 medové pláty:

  • 550 g  múky
  • 150 g  práškového cukru
  • 3 lyžice tuku
  • 4 lyžice medu
  • na hrot noža sódy bikarbóny
  • 1 vajce
  • 1 dl mlieka
  • škorica

Pre krém, ktorý potrebujete:

  • 5 dl mlieka
  • 100 g  krupice
  • 250 g  maslo
  • 200 g  práškového cukru
  • 2 balenia vanilkového cukru
  • rum

Čokoládová poleva:

  • 1 tableta tmavej čokolády,
  • 1 polievková lyžica nesladeného kakaového prášku
  • 1 balíček  .vanilkový cukor,
  • 1 polievková lyžica masla

Ešte budeme potrebovať:

  • džem podľa chuti/ napríklad marhuľový/

Postup:

Múku  dáme do misy, pridáme práškový cukor, sódu bikarbónu, škoricu podľa chuti, dobre premiešame, ručne. Tuk a med sa roztopíme, nalejeme do stredu múky, mierne rozšľaháme celé vajce, pridáme  mlieko a vymiesime, ak je cesto  príliš tvrdé, môžeme pridať mlieko po jednej lyžici a vždy premiesime.

Cesto  rozdelíme  na 4 rovnaké časti a pečieme vo vyhriatej rúre na zadnej strane vymasteného plechu vo vyhriatej rúre na 180°C asi 8-10 minút, Platy sa pečú rýchlo a musíme dávať pozor, aby nám nezhoreli. Keď začnú ružovieť sú upečené. Upečené pláty necháme dobre vychladnúť.

Z mlieka a krupice uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť.

Maslo vymiešame s cukrom do peny, pridáme vanilkový cukor a rum podľa chuti. Nakoniec pridáme vychladnutú krupicovú kašu a miešame do peny.

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme kakao, vanilkový cukor a maslo a vymiešame do leskla.

Na spodok položíme jeden medový plát, natrieme polovicou krému a na to položíme druhý medový plát, teraz natrieme džemom podľa chuti a položíme tretí medový plát, ktorý natrieme zvyšným krémom a položíme posledný medový plát. Zaťažíme a odložíme do chladničky, na noc. Na druhý deň polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť. Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*