KUCHÁR RADÍ: Do zmesi na palacinky treba pridať 1 ingredienciu – vďaka nej budú nadýchané! (RECEPT)

Vďaka tomuto triku budú vaše palacinky ako nikdy predtým!

Kuchári tvrdia, že do zmesi stačí pridať iba 1 ingredienciu. Palacinky sú obľúbenou pochúťkou. Sotva sa nájde človek, ktorý by ich nemal rád. Dobré je, že sú rýchle na prípravu, nepotrebujú veľa ingrediencií a dajú sa pripraviť kedykoľvek.

Spôsobov a receptov na palacinky je veľa, pričom každá gazdinka má nejaké svoje triky, vďaka ktorým sú palacinky jemné a chutné. Existuje jeden trik, o ktorom gazdinky tvrdia, že funguje a palacinky z neho nebudú nikdy lepšie. Ide o pivo. Totiž, do zmesi je potrebné pridať trochu piva. Pivo spôsobí účinok prášku do pečiva v zmesi a pomôže palacinkám počas pečenia trochu narásť. Palacinky zostanú vo vnútri mäkké a nadýchané.

Trik je v tom, že pivo vytvára oxid uhličitý, a tak pôsobí ako prírodný kypriaci prostriedok, pričom je cesto sypké a mimoriadne jemné. Takéto cesto sa jednoducho topí v ústach. Množstvo piva treba prispôsobiť množstvu zmesi. Najlepšie je, ak je pomer 50:50. Napríklad, ak si dáte 1 pohár mlieka, bude vhodné pridať aj  1 pohár piva.

Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*