KULINÁRSKA VÝZVA: „Biela“ kuracia polievka… (RECEPT)

Ingrediencie:

  • 400 g bieleho kuracieho mäsa
  • 1-2 hlavy cibule
  • 2 mrkvy
  • 4 zemiaky
  • soľ
  • čierne korenie
  • korenie podľa chuti
  • 1-1,5 l vody
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice smotany
  • 1 lyžica hladkej  múky

Postup:

Na panvici speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso nakrájané na kocky a opečieme.

Zemiaky a mrkvu nakrájame na kocky a pridáme mäso, soľ, čierne korenie a  koreniny podľa chuti.

Pridajte vodu a nechajte zovrieť. Znížte teplotu a varte do mäkká.

Vymiešajte múku, vajcia a smotanu v samostatnej miske a pridajte do vývaru. Varte ešte niekoľko minút.

Vývar podávame ešte teplý. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*