Ak vás už omrzeli obyčajné mäsové guľky a chcete niečo oveľa lepšie a jednoduchšie na prípravu, potom musíte vyskúšať tento jednoduchý recept.
Navyše tu nebudete musieť fašírky tvarovať ani obaliť v múke či strúhanke, takže príprava týchto fašírok nezaberie viac ako 20 minút.
Ingrediencie:
- Kuracie prsia alebo mleté kuracie mäso – 500 g (môže byť aj morčacie)
- 1 cibuľa (stredná)
- Majonéza – 4 polievkové lyžice
- Vajcia – 5 ks
- Škrob – 5 polievkových lyžíc
- soľ
- korenie
Príprava:
Najprv si pomelieme kuracie mäso – na jemno pokrájajte aj cibuľu.
Vložte 500 gramov kuracieho mäsa do misky, pridajte soľ podľa chuti, pridáme aj 4 lyžice majonézy.
Všetko dobre premiešame a do mletého mäsa pridáme 5 vajec a korenie. Do tejto zmesi pridávame aj 5 polievkových lyžíc škrobu. Všetko znova premiešame, aby nám vznikla homogénna zmes.
Panvicu položíme na oheň, nalejeme trochu oleja a necháme olej rozpáliť. Do panvice dáme lyžicu zmesi. Kuracie fašírky by sa mali vyprážať 2-3 minúty na každej strane. Počas tejto doby získajú príjemnú zlatistú farbu.
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply