Kuracie stehná s karfiolom, syrom a kyslou smotanou – jednoduché, výdatné, šťavnaté a chutné jedlo!

Jednoduché  kurča s karfiolom, syrom a kyslou smotanou, vynikajúce jedlo, ktoré je možné použiť kedykoľvek! Mäso bude lahodne jemné  a šťavnaté.

Prísady:

  • 1 kg vykostených  kuracích stehien
  • karfiol
  • soľ
  • čierne korenie
  • olej
  • 1 čajová lyžička korenia
  • 1 veľký pohár (asi 375 g) kyslej smotany
  • 2 vajcia
  • 100 g  strúhaného syra
  • 1 dl vody

Postup:

Kuracie stehná nakrájajte na väčšie kúsky, osoľte, okoreňte a potom ich osmažte na panvici  na oleji. Mäso preložíme na plech na pečenie a na vrch rozložíme karfiol rozdelený na ružičky. V  lyžici oleja rozmiešame  čajovú lyžičku korenia, zmiešame s  vodu, privedieme do varu a potom zmesou polejeme mäso s karfiolom. Zakryjeme  alobalom a pečieme  pri 200°C asi hodinu. Odstráňte alobal. Zmiešajte vajcia a strúhaný syr s kyslou smotanou, natrite ním mäkké mäso s karfiolom a zapečte, ešte  asi za 10 minút. Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*