Jednoduché kurča s karfiolom, syrom a kyslou smotanou, vynikajúce jedlo, ktoré je možné použiť kedykoľvek! Mäso bude lahodne jemné a šťavnaté.
Prísady:
- 1 kg vykostených kuracích stehien
- karfiol
- soľ
- čierne korenie
- olej
- 1 čajová lyžička korenia
- 1 veľký pohár (asi 375 g) kyslej smotany
- 2 vajcia
- 100 g strúhaného syra
- 1 dl vody
Postup:
Kuracie stehná nakrájajte na väčšie kúsky, osoľte, okoreňte a potom ich osmažte na panvici na oleji. Mäso preložíme na plech na pečenie a na vrch rozložíme karfiol rozdelený na ružičky. V lyžici oleja rozmiešame čajovú lyžičku korenia, zmiešame s vodu, privedieme do varu a potom zmesou polejeme mäso s karfiolom. Zakryjeme alobalom a pečieme pri 200°C asi hodinu. Odstráňte alobal. Zmiešajte vajcia a strúhaný syr s kyslou smotanou, natrite ním mäkké mäso s karfiolom a zapečte, ešte asi za 10 minút. Dobrú chuť!
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply