Ingrediencie:
Na cesto:
- 8 bielok
- 8 lyžíc práškového cukru
- 8 lyžíc hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1,5 studeného mlieka na poliatie piškótového základu
Krém:
- 5 dl mlieka
- 8 žĺtkov
- 8 lyžíc práškového cukru
- 1 vanilkový pudingový prášok
- 1 lyžica hladkej múky
- 200 g margarínu/masla
Na vrch:
- 300 ml smotany na šľahanie
- 2 balíčky smetafix
Postup:
1. Oddelíme bielka od žĺtkov a vyšľaháme ich dotuha, pridáme práškový cukor a šľaháme, kým sa cukor neroztopí.
2. múku zmiešame s práškom do pečiva a pomaly lyžicou vmiešame do vyšľahaných bielkov, hmota musí zostať pevná a vzdušná
3. Pečieme na plechu vo vyhriatej rúre na papieri na pečenie pri 180°C asi 15-20 minút. Necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.
4. Žĺtky vymiešame s cukrom nad parou, keď začne hustnúť necháme vychladnúť.
5. V troche studeného mlieka, rozmiešame múku a pudingový prášok miešame do hladka. Zvyšok mlieka privedieme do varu, pridáme rozmiešaný puding a uvaríme do hustá, necháme vychladnúť, občas premiešame.
6. Margarín vymiešame do peny, pridáme vychladnutú žĺtkovú zmes a vymiešame do hladka, potom pridáme vychladnutý puding a vymiešame.
7. Vychladnutý základ natrieme krémom.
8. Smotanu vyšľaháme so smeta fix do tuha a navrstvíme na krém, zarovnáme a posypeme čokoládou v prášku alebo kakaom.
9. odložíme na noc do chladničky. Dobrú chuť!
Leave a Reply