Ľahký čerešňový koláč – tento recept musíte vyskúšať!

Ingrediencie:

 Cesto:

  • 6 vajec
  •  250 g  práškového cukru
  • 160 g  hladkej múky
  • 160 g hrubej múky
  •  250 g masla
  • 1 prášok do pečiva
  • 100 ml mlieka
  • 2-3 polievkové lyžice kakaového prášku
  • trocha mletej škorice
  • 500 g scedených čerešní z kompótu alebo 500 g čerstvých – vykôstkovaných čerešní

Na krém:

  • 750 ml mlieka
  • 2 vrecúška  vanilkového pudingového prášku
  • 2 vanilínový cukor
  • 200 g masla
  • 2 lyžice práškového cukru

Čokoládová poleva:

  • 200 g tmavej čokolády
  • 2-3 lyžice oleja

Postup:

Múku hladkú aj hrubú zmiešame s práškom do pečiva.

Bielka vyšľaháme na tuhý sneh.

Maslo a cukor vymiešame do peny, primiešame žĺtka, mlieko a múčnu zmes, dobre vymiešame. Nakoniec opatrne primiešame tuhý sneh z bielok.

Cesto rozdelíme na dve časti.

Jednu časť cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Do druhej polovice cesta primiešame kakao a škoricu.

Kakaové cesto lyžicou nalejeme do žltého cesta vo forme. Nakoniec do cesta uložíme odkôstkované čerešne a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 35 minút. Koláč necháme vychladnúť.

Pudingový prášok zmiešame s  vanilkovým cukrom a trochou studeného mlieka a zvyšok mlieka privedieme do varu. Pridáme  vyšľahaný puding uvaríme hustú kašu, necháme vychladnúť.

Maslo vymiešame s  práškovým cukrom do peny a spojíme s vychladnutým pudingom, dobre vymiešame.

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli s olejem, vymiešame do leskla.

Vychladnutý krém natrieme na vychladnutý upečený koláč  a polejeme čokoládovou polevou.

Takto pripravený koláč nakrájame na kocky alebo kosoštvorce a podávame. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*