Ingrediencie:
Cesto:
- 6 vajec
- 250 g práškového cukru
- 160 g hladkej múky
- 160 g hrubej múky
- 250 g masla
- 1 prášok do pečiva
- 100 ml mlieka
- 2-3 polievkové lyžice kakaového prášku
- trocha mletej škorice
- 500 g scedených čerešní z kompótu alebo 500 g čerstvých – vykôstkovaných čerešní
Na krém:
- 750 ml mlieka
- 2 vrecúška vanilkového pudingového prášku
- 2 vanilínový cukor
- 200 g masla
- 2 lyžice práškového cukru
Čokoládová poleva:
- 200 g tmavej čokolády
- 2-3 lyžice oleja
Postup:
Múku hladkú aj hrubú zmiešame s práškom do pečiva.
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh.
Maslo a cukor vymiešame do peny, primiešame žĺtka, mlieko a múčnu zmes, dobre vymiešame. Nakoniec opatrne primiešame tuhý sneh z bielok.
Cesto rozdelíme na dve časti.
Jednu časť cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Do druhej polovice cesta primiešame kakao a škoricu.
Kakaové cesto lyžicou nalejeme do žltého cesta vo forme. Nakoniec do cesta uložíme odkôstkované čerešne a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 35 minút. Koláč necháme vychladnúť.
Pudingový prášok zmiešame s vanilkovým cukrom a trochou studeného mlieka a zvyšok mlieka privedieme do varu. Pridáme vyšľahaný puding uvaríme hustú kašu, necháme vychladnúť.
Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny a spojíme s vychladnutým pudingom, dobre vymiešame.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli s olejem, vymiešame do leskla.
Vychladnutý krém natrieme na vychladnutý upečený koláč a polejeme čokoládovou polevou.
Takto pripravený koláč nakrájame na kocky alebo kosoštvorce a podávame. Dobrú chuť!
Leave a Reply