
Zaručene očaria každého hosťa – ideálne na rodinné oslavy či večierky.
Ingrediencie:
Na cesto:
★ 1 ČL (3 g) sušeného droždia
★ 1,5 šálky (300 ml) teplej vody
★ 4 šálky (450 g) pšeničnej múky
★ 1 ČL (6 g) soli
★ Trochu oleja na potretie
Na plnku:
★ 200 g masla (rozpustené)
Na vrch:
★ Strúhaný syr čedar alebo mozzarella
Plátky klobásy:
★ 1 vajce (žĺtok na potretie)
Postup:
Príprava cesta:
Droždie rozmiešame v teplej vode a necháme 5 minút odstáť. Potom pridáme múku a soľ. Vymiesime hladké, pružné cesto (asi 10 minút).
Cesto prikryjeme vlhkou utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste približne 1 hodinu, alebo kým nezdvojnásobí svoj objem.
Vykysnuté cesto jemne premiesime a rozdelíme na rovnaké časti. Každú časť rozvaľkáme na plát hrubý asi 0,5 cm. Na krájame na kocky, alebo obdĺžniky, položíme syr a klobásu. Cesto preložíme na polovicu, vytvarujeme rolky a okraje pevne stlačíme prstami alebo vidličkou.
Rúru predhrejeme na 180 °C. Rolky položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich rozpusteným maslom a rozšľahaným žĺtkom. Pečieme 25–30 minút, kým nebudú krásne zlatohnedé.
Tip: Rolky chutia skvele teplé aj studené. Môžete ich podávať s jogurtovým dipom alebo čerstvým šalátom.
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply