Lahodné syrovo-klobásové buchtičky z kysnutého cesta.

Zaručene očaria každého hosťa – ideálne na rodinné oslavy či večierky.

Ingrediencie:

Na cesto:

★ 1 ČL (3 g) sušeného droždia
★ 1,5 šálky (300 ml) teplej vody
★ 4 šálky (450 g) pšeničnej múky
★ 1 ČL (6 g) soli
★ Trochu oleja na potretie

Na plnku:

★ 200 g masla (rozpustené)

Na vrch:

★ Strúhaný syr čedar alebo mozzarella

Plátky klobásy:

★ 1 vajce (žĺtok na potretie)

Postup:

Príprava cesta:

Droždie rozmiešame  v teplej vode a necháme 5 minút odstáť. Potom pridáme múku a soľ. Vymiesime  hladké, pružné cesto (asi 10 minút).

Cesto prikryjeme vlhkou utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste približne 1 hodinu, alebo kým nezdvojnásobí svoj objem.

Vykysnuté cesto jemne premiesime a rozdelíme na rovnaké časti. Každú časť rozvaľkáme na plát hrubý asi  0,5 cm. Na krájame na kocky, alebo obdĺžniky,  položíme syr a klobásu. Cesto preložíme na polovicu, vytvarujeme rolky a okraje pevne stlačíme prstami alebo vidličkou.

Rúru predhrejeme na 180 °C. Rolky položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich rozpusteným maslom a rozšľahaným žĺtkom. Pečieme 25–30 minút, kým nebudú krásne zlatohnedé.

Tip: Rolky chutia skvele teplé aj studené. Môžete ich podávať s jogurtovým dipom alebo čerstvým šalátom.

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*