Toto nie je obyčajná bublanina! Pridajte do cesta 1 ingredienciu navyše a bude chutiť božsky…
Ingrediencie:
- 100 ml slnečnicového oleja
- 300 g polohrubej múky
- 300 g čerešní/višní (použila som mrazené, ale môžeš použiť aj iné ovocie ako slivky, marhule, jahody, čučoriedky atď.)
- 200 g gréckeho jogurtu
- 200 – 220 g cukru (podľa chuti)
- 10 g prášku do pečiva
- 4 vajcia
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu (alebo viac podľa chuti)
- kôra z jedného citróna
- štipka soli
Postup:
Do misy dáme múku, jogurt, cukor, prášok do pečiva, vajcia, vanilkový extrakt, citrónová kôra, štipka soli a olej. Vymiešame do hladka. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, zarovnáme. Na vrch rovnomerne uložíme vykôstkované višne.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 40-50 minút. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply