Lahodný čerešňový koláč! Vďaka 1 ingrediencii navyše to nie je len obyčajná bublanina…

Toto nie je obyčajná bublanina! Pridajte do cesta 1 ingredienciu navyše a bude chutiť božsky…

Ingrediencie:

  • 100 ml slnečnicového oleja
  • 300 g polohrubej múky
  • 300 g čerešní/višní  (použila som mrazené, ale môžeš použiť aj iné ovocie ako slivky, marhule, jahody, čučoriedky atď.)
  • 200 g gréckeho jogurtu
  • 200 – 220 g cukru (podľa chuti)
  • 10 g prášku do pečiva
  • 4 vajcia
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu (alebo viac podľa chuti)
  • kôra z jedného citróna
  • štipka soli

Postup:

Do misy dáme múku, jogurt, cukor, prášok do pečiva, vajcia, vanilkový extrakt, citrónová kôra, štipka soli a olej. Vymiešame do hladka. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, zarovnáme. Na vrch rovnomerne uložíme vykôstkované višne.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 40-50 minút. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*