Liečivé PETRŽLENOVÉ VÍNO na posilnenie srdca, obličiek a pečene – podľa receptu sv. Hildegardy!

Mnohí z nás sa sťažujú na bolesti srdca, ktorých príčiny márne hľadáme na EKG. Najčastejšie sú tieto príznaky výsledkom nadmerného stresu alebo únavy. Je to nervová porucha. Prírodná medicína naznačuje – že  na unavené srdce sa oplatí použiť petržlenový nápoj. Tento recept poznala už sv. Hildegarda.

Nepohodlie v oblasti hrudníka môže byť prvým varovným signálom. Takto nám telo dáva najavo, že niečo nie je v poriadku. Ak však kardiologické testy nič neukážu, treba hľadať príčiny v našom životnom štýle. Zlá strava, chronický stres alebo nedostatok fyzickej aktivity tu môžu byť rozhodujúce.

1. Petržlenové víno

Na unavené srdce sa podľa odporúčaní prírodnej medicíny oplatí použiť petržlenový nápoj . Na jeho prípravu budeme potrebovať: 10 zväzkov petržlenovej vňate, dve polievkové lyžice vínneho octu, desať plochých polievkových lyžíc medu a liter vína.

Recept na  víno s petržlenovou vňaťou je známy už roky

Do hrnca nalejte víno, ocot a naseknú petržlenovú vňať. Priveďte do varu a niekoľko minút povarte. Ďalším krokom je pridanie medu do zmesi. Dajte hrniec späť na oheň, dávajte pozor, aby víno nezovrelo. V opačnom prípade med stratí svoje vzácne vlastnosti. Potom preceďte cez sitko. Nakoniec sa tekutina naleje do sklenených (najlepšie tmavých) fliaš a tesne sa uzavrie.

Tento nápoj predpisovala už sv. Hildegarda z Bingenu, ktorá všetkým vysvetlila, že ingrediencie jej boli zjavené. Preto sa petržlenová vňať nazýva „víno zo srdca svätej Hildegardy“.

Podľa odporúčaní sa ho oplatí konzumovať pri bolestiach srdca, zlej nálade a zmenách počasia. Denná dávka je od jednej do troch polievkových lyžíc.

2. Prečo petržlen?

Zelené listy nielen posilňujú srdce. Petržlen je  bohatý na chlorofyl – zlúčeninu na čistenie krvi. Jeho zloženie zahŕňa vitamíny A a aj  tie zo skupiny B, ďalej kyselinu listovú, vápnik, horčík, fosfor, draslík a železo. Zelená petržlenová vňať podporuje prácu obličiek a pečene, odstraňuje nepríjemné prejavy pálenia záhy a rozpúšťa usadeniny cholesterolu. Posilňuje imunitu, upravuje hladinu hormónov a priaznivo pôsobí na zuby a kosti.

Sú tieto informácie pre Vás užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*