Londýnske rezy! Neodolateľný zákusok, ktorý len tak žiadny iný neprekoná…

Jeden z našich obľúbených zákuskov! Určite ich vyskúšajte…

Ingrediencie

  • 30 dkg hladkej múky,
  • 1 lyžička prášku do pečiva,
  • 12 dkg masla,
  • 4 vaječné žĺtky,
  • 12 dkg kryštálového cukru,
  • 1 balíček vanilkového cukru,
  • 2 polievkové lyžice kyslej smotany,
  • štipka soli
  • nastrúhaná kôra z 1 citróna,
  • broskyňový džem.

Na vrchu:

  • 6  bielkov,
  • 15 dkg kryštálového cukru,
  • 1 balíček vanilkového cukru,
  • 20 dkg mletých vlašských orechov,
  • 1 čajová lyžička mletej škorice,
  •  štipka soli,

Príprava

Do múky pridajte prášok do pečiva a štipku soli, potom preosejte, pridajte na kocky nakrájané studené maslo a začnite  drobiť. Keď je  zmes dostatočne drobivá, pridajte kryštálový cukor, vanilkový cukor a nastrúhanú citrónovú kôru, potom v strede urobte jamku, pridajte žĺtky a 2 malé lyžice kyslej smotany a rýchlymi pohybmi vypracujte cesto. (Mali by ste získať ľahko rozťahovateľné cesto, takže ak je to potrebné, pridajte počas miesenia  ešte kyslú smotanu.)

Kúsok papiera na pečenie zľahka posypeme múkou, cesto na ňom rozvaľkáme na veľkosť plechu, prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie,  dlaňou cesto trochu pritlačíme. Teraz cesto bohato natrieme džemom.

Bielka so štipkou soli začneme šľahať do peny,  po lyžiciach pridávame kryštálový cukor a šľaháme do tuhej peny. Mleté vlašské orechy zmiešame s vanilkovým cukrom a mletou škoricou, opatrne ich  pridáme do tuho vyšľahanej  peny a vareškou jemne premiešame.

Orechovú zmes rovnomerne rozotrieme na vrch pripraveného cesta, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri  160°C asi  25-30 minút, kým sa nesfarbí do peknej svetlej farby.  Vyberieme z rúry a necháme na plechu asi 10 minút vychladnúť, potom vyberieme spolu s papierom a necháme úplne vychladnúť. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*