Ľudová liečiteľka nedá dopustiť na túto potravinu! Lieči celé telo od hlavy po päty…
Kedy naposledy ste si namazali chleba masťou? Pokojne to urobte, masť je liek našich babičiek a určite si nezaslúži, aby sme na ňu zanevreli!
Má totiž veľa dobrých vlastností! Až budete piecť koláč, použite masť namiesto rastlinného tuku. Kôrka bude krajšia a chrumkavejšia! Že je sadlo „fuj“ a dostaneme po ňom infarkt? Nezmysel!
Vedci už došli k záveru, že tí, ktorí nahradili sadlo margarínom, nemajú žiadnu záruku, že zomrú neskôr ako tí, ktorí si čas od času sadlo doprajú. Prečo teda používať „náhrady“, keď aj naše babičky dobre vedeli, čo je zdravé?
Bravčová masť obsahuje nasýtené mastné kyseliny, nenasýtené mastné a tiež kyselinu olejovú. Tá funguje ako pomocník pri „odbúravaní“ vplyvu mastných kyselín, čím dochádza k zníženiu cholesterolu.
Oproti maslu obsahuje len 1/3 cholesterolu , takže z hľadiska vzniku infarktu je na tom sadlo stokrát lepšie ako kravské maslo. Sadlo je všestranné, dokonca i liek.
Nasýtené tuky, hoci sa o nich tak nepekne hovorí, sú veľmi dôležité pre zdravé kosti a mimo toho posilňujú imunitu! Majú síce málo bielkovín, nulové množstvo sacharidov, ale nejaký ten vitamín majú, predovšetkým „vitamín E“, ktorý patrí k elixírom mladosti.
Ak sa nechystáte zjesť celú vaničku masti, potom si smelo môžete čas od času masť dopriať! Avšak radšej v rámci raňajok alebo obeda, masť nie je vhodné konzumovať pred fyzickou aktivitou alebo po nej (predlžuje sa doba trávenia).
Kulinári ju od nepamäti využívajú pri smažení, pretože je tepelne stabilná a mäso sa na nej nepripaľuje.
Okrem toho pri vyprážaní na masti nevznikajú karcinogénne látky, takže z hľadiska zdravia je sadlo bez diskusií lepšie, než rastlinné oleje! A chuťovo ďaleko prevyšuje margarín!
Pre každodennú starostlivosť o pleť sa oplatí. Bravčová masť, neobsahuje žiadne chemické látky, nie je parfumované, takže nedráždi ani citlivejšiu pokožku.
Sadlo je mastné, takže je ideálne v prípade ekzematickej a suchej pokožky. Zjemní ju, premastí a regeneruje.
Čo si o tom myslíte? Napíšte nám komentár, či používať bravčovú masť v kuchyni aj vy…
Zdieľajte tento článok aj so svojimi priateľmi!
Leave a Reply