
Na konci nájdete videorecept, podľa ktorého môžete postupovať!
Ingrediencie:
Cesto:
- 100 g mletého maku
- 175 g cukru
- 2 dl mlieka
- 120 g hladkej múky
- 100 g rozpusteného masla
- 2 vajcia
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 štipka soli
- nastrúhaná kôra z 1 citróna (môže byť aj pomarančová, prípadne vynechať)
Krém:
- 3 balíčky vanilkového pudingového prášku
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 7,5 dl mlieka
- 250 g masla
- 100 g práškového cukru
Čokoládová poleva:
- 100 g kvalitnej horkej čokolády (kvôli vyváženej sladkosti)
- 2 lyžice oleja
Postup:
V miske zmiešajte mletý mak, cukor, mlieko, múku, prášok do pečiva, soľ a nastrúhanú citrónovú kôru. Pridajte rozpustené maslo a vajcia, a dôkladne premiešajte na hladké cesto.
Cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy.
Cesto pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 30-35 minút. Skontrolujte špáradlom, či je cesto upečené – ak vyjde čisté, je hotové. Nechajte cesto vychladnúť.
Z mlieka a pudingového prášku pripravte hustý puding podľa návodu na obale. Po vychladnutí doň zašľahajte zmäknuté maslo, vanilkový cukor a práškový cukor. Krém rovnomerne rozotrite na vychladnuté cesto.
Rozpustite horkú čokoládu s olejom vo vodnom kúpeli. Polevu jemne nalejte na vrch krému a rovnomerne rozotri.
Koláč odložte stuhnúť do chladničky na minimálne 2 hodiny, ideálne cez noc.
Dobrú chuť!
VIDEORECEPT:
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply