Makové krémové rezy! Výborný sviatočný zákusok, ktorý si u nás každý chváli…

Na konci nájdete videorecept, podľa ktorého môžete postupovať!

Ingrediencie:

Cesto:

  • 100 g mletého maku
  • 175 g cukru
  • 2 dl mlieka
  • 120 g hladkej múky
  • 100 g rozpusteného masla
  • 2 vajcia
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 štipka soli
  • nastrúhaná kôra z 1 citróna (môže byť aj pomarančová, prípadne vynechať)

Krém:

  • 3 balíčky vanilkového pudingového prášku
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 7,5 dl mlieka
  • 250 g masla
  • 100 g práškového cukru

Čokoládová poleva:

  • 100 g kvalitnej horkej čokolády (kvôli vyváženej sladkosti)
  • 2 lyžice oleja

Postup:

V miske zmiešajte  mletý mak, cukor, mlieko, múku, prášok do pečiva, soľ a nastrúhanú citrónovú kôru. Pridajte  rozpustené maslo a vajcia, a dôkladne premiešajte na  hladké cesto.

Cesto nalejte  do vymastenej a múkou vysypanej formy.

Cesto pečte v rúre predhriatej na 180 °C  približne 30-35 minút. Skontrolujte  špáradlom, či je cesto upečené – ak vyjde čisté, je hotové. Nechajte  cesto vychladnúť.

Z mlieka a pudingového prášku pripravte  hustý puding podľa návodu na obale. Po vychladnutí doň zašľahajte  zmäknuté maslo, vanilkový cukor a práškový cukor. Krém rovnomerne rozotrite  na vychladnuté cesto.

Rozpustite  horkú čokoládu s olejom vo vodnom kúpeli. Polevu jemne nalejte  na vrch krému a rovnomerne rozotri.

Koláč odložte  stuhnúť do chladničky na minimálne 2 hodiny, ideálne cez noc.

Dobrú chuť! 

VIDEORECEPT:

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*