Makové trojuholníčky! Jednoduché, chutné a mäkké ako obláčik…

Veľmi chutné mäkké koláčiky, ktoré sa veľmi ľahko pripravujú!

Ingrediencie

Cesto:

  • 40 dkg hladkej múky
  • 25 g droždia
  • 50 g cukru
  • 2,5 dl mlieka
  • štipka soli
  • 1 dl oleja na varenie (vajcia nie sú potrebné)

Vlažné mlieko zmiešame s droždím, cukrom a štipkou soli. Necháme stáť asi 10 minút. Potom pridáme olej a postupne múku. Vymiesime pružné cesto. Cesto prikryjeme a necháme na teplom mieste asi 40-50 minút vykysnúť.

Náplň:

  • 25 dkg mletého maku
  • 16 dkg cukru
  • 1,5 dl vody
  • strúhaná kôra z 1 citróna
  • mletá škorica podľa chuti

Vodu a cukor privedieme do varu, pridáme mak, citrónovú kôru a škoricu podľa chuti, premiešame. Náplň necháme vychladnúť.

Vykysnuté cesto vytiahneme na tenko na pomúčenej doske. Naplníme makovou náplňou a pevne zvinieme. Nakrájame na trojuholníky. Trojuholníky uložíme na naolejovaný plech. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 25-30 minút. Upečenné trojuholníky môžeme posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*