Veľmi chutné mäkké koláčiky, ktoré sa veľmi ľahko pripravujú!
Ingrediencie
Cesto:
- 40 dkg hladkej múky
- 25 g droždia
- 50 g cukru
- 2,5 dl mlieka
- štipka soli
- 1 dl oleja na varenie (vajcia nie sú potrebné)
Vlažné mlieko zmiešame s droždím, cukrom a štipkou soli. Necháme stáť asi 10 minút. Potom pridáme olej a postupne múku. Vymiesime pružné cesto. Cesto prikryjeme a necháme na teplom mieste asi 40-50 minút vykysnúť.
Náplň:
- 25 dkg mletého maku
- 16 dkg cukru
- 1,5 dl vody
- strúhaná kôra z 1 citróna
- mletá škorica podľa chuti
Vodu a cukor privedieme do varu, pridáme mak, citrónovú kôru a škoricu podľa chuti, premiešame. Náplň necháme vychladnúť.
Vykysnuté cesto vytiahneme na tenko na pomúčenej doske. Naplníme makovou náplňou a pevne zvinieme. Nakrájame na trojuholníky. Trojuholníky uložíme na naolejovaný plech. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 25-30 minút. Upečenné trojuholníky môžeme posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply