Makový koláč s tvarohovou plnkou! Najlepší koláč aký som kedy jedla…

Každý si pýta recept na tento chutný makový koláč s tvarohom!

Objavte recept na makový koláč, ktorý vás očarí svojou vôňou, chuťou a dokonalou textúrou! Tento recept vás presvedčí, že aj z jednoduchých ingrediencií sa dajú vytvoriť výnimočné dezerty.

Ingrediencie

Cesto:

  • 4 vajcia
  • 250 g práškového cukru (2 šálky)
  • 125 ml rastlinného oleja (1/2 šálky)
  • 250 g jogurtu (1 šálka)
  • 150 g polohrubej  múky (1 1/4 šálky)
  • 200 g mletého maku (2 šálky)

Plnka:

  • 100 g masla (7 PL)
  • 150 g práškového cukru (1 1/3 šálky)
  • 500 g tvarohu (2 šálky)
  • 4 žĺtky
  • 40 g vanilkového pudingového prášku alebo kukuričného škrobu (1/3 šálky)
  • 4 bielky
  • Štipka soli

Postup

Vyšľahajte vajcia s cukrom do peny. Postupne pridávajte olej, jogurt, múku a mak. Cesto vylejte na plech vyložený papierom na pečenie.

Príprava plnky: Vymiešajte maslo s cukrom do hladkej konzistencie. Po jednom pridajte žĺtky a potom  tvaroh a pudingový prášok. Z bielkov a štipky soli vyšľahajte tuhý sneh a jemne ho zapracujte do tvarohovej zmesi.

Plnku rovnomerne rozložte na cesto. Koláč pečte v predhriatej rúre  pri  160 °C  približne 30 minút. Urobte text ihlou.

Po upečení nechajte koláč vychladnúť. Nakrájajte na kúsky a podávajte. Dobrú chuť!

VIDEORECEPT:

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*