Veľmi chutné, drobivé. Odporúčam vyskúšať.
Ingrediencie
Na cesto:
- 20 dkg tuku,
- 1,5 dl kyslej smotany,
- 1 vajce,
- 1 balíček prášku do pečiva,
- 10 dkg práškového cukru,
- 50 dkg múky hladkej
Na náplň:
- 10 dkg maku alebo orechov (vlašské orechy, mandle…),
- 10 dkg práškového cukru,
- 0,5 dl mlieka,
- citrónová kôra,
- broskyňový džem ( slivkový lekvár)
Na obaľovanie:
- 15 dkg práškového cukru.
Príprava:
Suroviny vymiesime na pružné cesto. (Najskôr v miske dôkladne premiešame suché suroviny, potom pridáme mokré.) Vyformujeme bochník, zabalíme do fólie a necháme aspoň hodinu odpočívať v chladničke.
Pripravíme si plnku.
Mlieko privedieme do varu, do horúceho mlieka primiešame mak a cukor a na koniec citrónovú kôru. Dobre premiešame. Do makovej plnky pridáme na koniec slivkový lekvár.
Rovnako si pripravíme aj orechovú náplň. Do orechovej plnky nakoniec primiešame broskyňový džem.
Cesto vyberieme z chladničky, natiahneme ho na hrúbku asi 3 mm. Vykrajujeme kolieska, naplníme plnkou, koliesko preložíme na polovicu a okraje dobre zatlačíme, aby plnka nevytiekla.
Pečieme na plechu na papieri na pečenie, vo vyhriatej rúre pri 190°C asi 15 minút do svetlo ružová. Dávame pozor, aby sa koláčiky neprepiekli.( budú suché)
Ešte horúce koláčiky obalíme v práškovom cukre. Dobrú chuť!
Teraz som ho naplnila makom a orechmi.
K maku som pridala slivkový lekvár a k orechom marhuľový.
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply