Maminkin recept na slávnu Zalakocku! Pripravte si ju ako rezy, alebo aj ako tortu…

Je to veľmi chutný koláčik, až sa slinky zlievajú v ústach! Môže byť vyrobený v akejkoľvek forme, čo z neho robí skvelú voľbu pre špeciálne príležitosti. Ak chcete niečo chutné, vyskúšajte tento vynikajúci dezert, určite budú vaši hostia milo prekvapený.

Suroviny:

Svetlý piškótový plát:

  • 4,vajcia,
  • 13 dkg cukru,
  • 10 dkg polohrubú múku
  • štipka soli

Bielka so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme cukor a dobre vyšľaháme, potom  po jednom pridáme žĺtka, nakoniec opatrne primiešame múku. Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu na papieri na pečenie pri 180°C asi 15 minút do ružova.Necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.

Kakaové pláty:

  • 5 vajec,*2
  • 13 dkg cukru,*2
  • 7 dkg polohrubej  múky,*2
  • 30 g  kakaa*2
  • štipka soli*

Bielka so soľou vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme cukor a dobre vyšľaháme, po jednom pridáme žĺtka a nakoniec opatrne primiešame múku zmiešanú a kakaom. Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu na papieri na pečenie pri 180°C asi 15 minút. Rovnako upečieme ešte jeden kakaový plát. Necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.

Pre krém:

  • 1/2 litra mlieka,
  • 2 balenia čokoládového pudingový prášok
  • 5 vaječných bielkov,
  • 20 dkg cukru,
  • 20 dkg masla,
  • 10 dkg práškového cukru,

Pudingové prášky zmiešame v 100 ml mlieka do hladka,400 ml mlieka a 60 g  cukru dáme variť, uvaríme hustý puding, Bielka vyšľaháme s 140 g  cukru na tuhý sneh a primiešame ho do horúceho pudingu. Necháme ochladnúť. Maslo vymiešame s 100g práškového cukru do peny a opatrne zmiešame s vychladnutým pudingom. Miešame, kým sa krém nespojí.

Na posypanie: 5 dkg strúhaná čokoláda

Na spodok dáme jeden kakaový plát, natrieme asi 0,5 cm krému a položíme svetlý plát, opäť natrieme asi 0,5 cm krému a na vrch položíme druhý kakaový plát, ktorý tiež natrieme krémom, posypeme strúhanou čokoládou a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Odložíme do chladničky stuhnúť.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*