Je to veľmi chutný koláčik, až sa slinky zlievajú v ústach! Môže byť vyrobený v akejkoľvek forme, čo z neho robí skvelú voľbu pre špeciálne príležitosti. Ak chcete niečo chutné, vyskúšajte tento vynikajúci dezert, určite budú vaši hostia milo prekvapený.
Suroviny:
Svetlý piškótový plát:
- 4,vajcia,
- 13 dkg cukru,
- 10 dkg polohrubú múku
- štipka soli
Bielka so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme cukor a dobre vyšľaháme, potom po jednom pridáme žĺtka, nakoniec opatrne primiešame múku. Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu na papieri na pečenie pri 180°C asi 15 minút do ružova.Necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.
Kakaové pláty:
- 5 vajec,*2
- 13 dkg cukru,*2
- 7 dkg polohrubej múky,*2
- 30 g kakaa*2
- štipka soli*
Bielka so soľou vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme cukor a dobre vyšľaháme, po jednom pridáme žĺtka a nakoniec opatrne primiešame múku zmiešanú a kakaom. Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu na papieri na pečenie pri 180°C asi 15 minút. Rovnako upečieme ešte jeden kakaový plát. Necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.
Pre krém:
- 1/2 litra mlieka,
- 2 balenia čokoládového pudingový prášok
- 5 vaječných bielkov,
- 20 dkg cukru,
- 20 dkg masla,
- 10 dkg práškového cukru,
Pudingové prášky zmiešame v 100 ml mlieka do hladka,400 ml mlieka a 60 g cukru dáme variť, uvaríme hustý puding, Bielka vyšľaháme s 140 g cukru na tuhý sneh a primiešame ho do horúceho pudingu. Necháme ochladnúť. Maslo vymiešame s 100g práškového cukru do peny a opatrne zmiešame s vychladnutým pudingom. Miešame, kým sa krém nespojí.
Na posypanie: 5 dkg strúhaná čokoláda
Na spodok dáme jeden kakaový plát, natrieme asi 0,5 cm krému a položíme svetlý plát, opäť natrieme asi 0,5 cm krému a na vrch položíme druhý kakaový plát, ktorý tiež natrieme krémom, posypeme strúhanou čokoládou a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.
Leave a Reply