Tento recept na medové rezy si určite niekam uložte!
Ingrediencie:
Cesto:
- 45 dkg hladkej múky
- 15 dkg práškového cukru
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 3 lyžice bravčovej masti
- 4 polievkové lyžice rozpusteného medu
- 1 rozšľahané vajce
- 4 polievkové lyžice mlieka (pridávať po troškách podľa potreby)
Plnka:
- 0,5 l mlieka
- 10 dkg krupice
- 25 dkg margarínu
- 20 dkg práškového cukru
- 2 balíčky marhuľového džemu
- 1 balíček vanilkového cukru
Čokoládová poleva:
- 10 dkg čokolády na varenie
- 1 polievková lyžica oleja
Postup:
Cesto:
Múku zmiešame s cukrom a sódou bikarbónou. Pridáme bravčovej masti, rozpustený med, vajce a mlieko podľa potreby. Vymiesime polotuhé cesto.
Cesto rozdelíme na štyri časti a každú časť rozvaľkáme. Pečieme na zadnej strane plechu v predhriatej rúre na 200 °C. Každý plat pečieme približne 6 minút. (Môžeš použiť pergamenový papier na pečenie.)
Plnka:
Mlieko privedieme do varu, pridáme krupicu a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Keď je vlažná, vymiešame margarín s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom a postupne spojíme s kašou. Dobre vymiešame.
Prvý upečený plát natrieme polovicou plnky, prikryjeme druhým plátom a natrieme marhuľový džem. Na tretí plát opäť rozotrieme zvyšok plnky a prikryjeme posledným plátom. Zaťažíme a necháme odstáť cez noc, aby platy zmäkli.
Čokoládu roztopíme nad parou a vmiešame do nej olej. Vymiešame do leskla. Polevu natrieme na vrchný plát. Necháme stuhnúť. Dobru chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply