Medový krémeš – neodolateľne dobrý.

Ingrediencie:

CESTO:

  • 300 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 1-2 lyžice rumu
  • 1 celé vajíčko
  • 1 žĺtok
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžička sódy bicarbony
  • 50 g masla

PLNKA I :

  • 1 l mlieka
  • 2 zlaté klasy
  • 2 žĺtka
  • 2 lyžice polohrubej múky
  • 150 g práškový cukor
  • 250 g masla

PLNKA II :

  • 400 ml smotany na šľahanie
  • smeta-fix
  • 2 vanilkový cukor

POLEVA:

  • 150 g tmavá čokoláda
  • 2-3 PL olej

Postup:

Z prísad spracujeme cesto, rozdelíme na polovicu, rozvaľkáme a upečieme dva pláty. Pečieme na opačnej strane plechu pri 180°C 8-10 minút. Necháme vychladnúť.

Z 1 litra mlieka, 2 zlatých klasov, 2 žĺtok, 2 lyžíc polohrubej múky, cukru podľa chuti uvaríme hustú kašu a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny. Zmiešame s vychladnutým pudingom.

Smotanu vyšľaháme so smeta fix a vanilkovým cukrom do tuha.

Čokoládu rozpustíme a zmiešame s olejom, vymiešame do leskla.

Na upečený plát rovnomerne rozotrieme vanilkový krém, zarovnáme, navrstvíme vyšľahanú šľahačku, zarovnáme a na vrch položíme druhý plát. Odložíme do chladničky stuhnúť.  Polejeme čokoládou a krájame na štvorce. Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*