Ingrediencie:
CESTO:
- 300 g hladkej múky
- 100 g práškového cukru
- 1-2 lyžice rumu
- 1 celé vajíčko
- 1 žĺtok
- 1 lyžica medu
- 1 lyžička sódy bicarbony
- 50 g masla
PLNKA I :
- 1 l mlieka
- 2 zlaté klasy
- 2 žĺtka
- 2 lyžice polohrubej múky
- 150 g práškový cukor
- 250 g masla
PLNKA II :
- 400 ml smotany na šľahanie
- smeta-fix
- 2 vanilkový cukor
POLEVA:
- 150 g tmavá čokoláda
- 2-3 PL olej
Postup:
Z prísad spracujeme cesto, rozdelíme na polovicu, rozvaľkáme a upečieme dva pláty. Pečieme na opačnej strane plechu pri 180°C 8-10 minút. Necháme vychladnúť.
Z 1 litra mlieka, 2 zlatých klasov, 2 žĺtok, 2 lyžíc polohrubej múky, cukru podľa chuti uvaríme hustú kašu a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny. Zmiešame s vychladnutým pudingom.
Smotanu vyšľaháme so smeta fix a vanilkovým cukrom do tuha.
Čokoládu rozpustíme a zmiešame s olejom, vymiešame do leskla.
Na upečený plát rovnomerne rozotrieme vanilkový krém, zarovnáme, navrstvíme vyšľahanú šľahačku, zarovnáme a na vrch položíme druhý plát. Odložíme do chladničky stuhnúť. Polejeme čokoládou a krájame na štvorce. Dobrú chuť!
Leave a Reply