Mleté mäsové guľky s omáčkou. Výborný obed!

Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!

Jednoduchý a chutný recept zo základných surovín, ktorý zvládne aj začiatočník. Výborne sa hodí na večeru pre celú rodinu.

Ingrediencie:

  • 2 vajcia
  • soľ podľa chuti
  • čierne korenie podľa chuti
  • sladká paprika podľa chuti
  • talianske bylinky podľa chuti
  • 60 g strúhanky
  • maslo
  • cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 70 g syra
  • hladká múka
  • 1 kg zemiaky
  • 35 g rozpusteného masla
  • 120 ml teplého mlieka

Trochu masla rozohrejeme na panvici, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, orestujeme. Cesnak nakrájame na jemno, pridáme k cibuli a chvíľku orestujeme.

2 vajcia rozšľaháme v malej miske.

Do druhej misy dáme mleté mäso, soľ, čierne korenie, papriku a talianske bylinky, pridáme rozmiešané vajcia. Premiešame, pridáme strúhanku. Dobre premiešame.  Pridáme na hrubo nastrúhaný tvrdý syr a otestovanú cibuľku. Premiešame.

Z mletého mäsa formujeme malé fašírky, obalíme v hladkej múke, ktoré opečieme  z oboch strán na rozohriatom masle do ružová.

Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Zalejeme studenou vodou, podľa chuti osolíme a uvaríme do mäkka. Uvarené zemiaky scedíme, pridáme rozpustené maslo a teplé mlieko, roztlačíme a premiešame.

Omáčka:

  • maslo
  • cibuľa
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 400 ml smotany
  • soľ podľa chuti
  • petržlen

Do výpeku dáme lyžičku masla, rozohrejeme. Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak, orestujeme. Poprášime hladkou múkou a opražíme. Zalejeme smotanou a osolíme podľa chuti. Chvíľku podusíme.  Do omáčky dáme opečené fašírky a ešte 3-4 minúty podusíme.  Potom fašírky otočíme a ešte chvíľku podusíme.  Nakoniec posypeme na jemno nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s roztlačenými zemiakmi, posypané petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

VIDEOPOSTUP:

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*