
Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!
Jednoduchý a chutný recept zo základných surovín, ktorý zvládne aj začiatočník. Výborne sa hodí na večeru pre celú rodinu.
Ingrediencie:
- 2 vajcia
- soľ podľa chuti
- čierne korenie podľa chuti
- sladká paprika podľa chuti
- talianske bylinky podľa chuti
- 60 g strúhanky
- maslo
- cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 70 g syra
- hladká múka
- 1 kg zemiaky
- 35 g rozpusteného masla
- 120 ml teplého mlieka
Trochu masla rozohrejeme na panvici, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, orestujeme. Cesnak nakrájame na jemno, pridáme k cibuli a chvíľku orestujeme.
2 vajcia rozšľaháme v malej miske.
Do druhej misy dáme mleté mäso, soľ, čierne korenie, papriku a talianske bylinky, pridáme rozmiešané vajcia. Premiešame, pridáme strúhanku. Dobre premiešame. Pridáme na hrubo nastrúhaný tvrdý syr a otestovanú cibuľku. Premiešame.
Z mletého mäsa formujeme malé fašírky, obalíme v hladkej múke, ktoré opečieme z oboch strán na rozohriatom masle do ružová.
Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Zalejeme studenou vodou, podľa chuti osolíme a uvaríme do mäkka. Uvarené zemiaky scedíme, pridáme rozpustené maslo a teplé mlieko, roztlačíme a premiešame.
Omáčka:
- maslo
- cibuľa
- 1-2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica hladkej múky
- 400 ml smotany
- soľ podľa chuti
- petržlen
Do výpeku dáme lyžičku masla, rozohrejeme. Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak, orestujeme. Poprášime hladkou múkou a opražíme. Zalejeme smotanou a osolíme podľa chuti. Chvíľku podusíme. Do omáčky dáme opečené fašírky a ešte 3-4 minúty podusíme. Potom fašírky otočíme a ešte chvíľku podusíme. Nakoniec posypeme na jemno nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s roztlačenými zemiakmi, posypané petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
VIDEOPOSTUP:
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply