Môj prvý domáci chlebík BEZ DROŽDIA: Dajte do neho túto ingredienciu a netreba ho ani miesiť…

V obchodoch je už pár týždňov problém zohnať droždie a vy by ste si chceli upiecť domáci chlebík? Nezúfajte, máme pre vás skvelý recept na domáci a chutný chlebík bez droždia.

Potrebujeme:

250 g hladká múka

250 g celozrnná pšeničná múka

1 KL sóda bikarbóna

1/2 KL soľ

300 ml cmar

 

Postup:

V miske zmiešame obe múky so soľou a sódou bikarbónou.

V múke urobíme jamku a vlejeme cmar. Miesičom na elektrickom šľahači spracujeme obe suroviny na cesto.

Dosku posypeme múkou a preložíme na ňu cesto. Rukami vytvoríme guľu a položíme na plech alebo misu vyloženú papierom na pečenie. Guľu mierne stlačíme, aby vznikol bochník s priemerom asi 20 cm.  Ostrým nožom bochník hlboko narežeme, nesmime ho však úplne prerezať. Povrch posypeme trochou celozrnnej múky.

V horúcej rúre vyhriatej na 200 stupňov pečieme do zlatohneda 30 minút. Chlieb je upečený, keď po poklepaní na spodnú stranu znie duto. Ak znie tupo a nezreteľne, pečieme ho ešte ďalších 3-5 minút. Chlieb vyberieme z rúry a dáme vychladnúť na mriežku. To je všetko

Prajeme vám dobrú chuť! 🙂

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*