Lacný recept na sýte tvarohové buchty…
Toto je recept recept na neskutočne jemné tvarohové buchty. Často pečiem domáce buchty podľa tohto receptu, tvarohové buchty sú veľmi vzdušné, vláčne a jemné. Hoci ste ešte ste nikdy nerobili kysnuté cesto, s týmto receptom budete 100% úspešní.
Ingrediencie:
- 400 ml vlažné mlieka
- 50 g cukor
- 10 g sušené droždie
- 40 g rozpusteného masla
- 650 g polohrubá múka
- 1 vanilkový cukor
- 6 g soli
Náplň:
- 250 g tvarohu
- 30 g cukru
- 1 bielok
Ešte potrebujeme:
- 1 žĺtok
- 1 PL vody
Postup:
Mlieko zmiešame s cukrom a droždím, pridáme rozpustené maslo, preosiatu múku, vanilkový cukor a soľ. Vymiesime vláčne, pružné cesto. Cesto zakryjeme a necháme vykysnúť na teplom mieste asi 90 minút.
Na pomúčenej doske cesto ešte raz premiesime a rozdelíme na deväť časti. Každú časť vypracujeme do malej guľky, odložíme na pomúčenú dosku, zakryjeme čistou utierkou a necháme ešte asi 15 minút vykysnúť.
Tvaroh, cukor a bielok vymiešame.
Vykysnuté guličky cesta roztiahneme na asi 10*10 cm štvorce. Každý štvorec naplníme tvarohovou náplňou, rohy oproti sebe preložíme a zatlačíme, aby sa nám nerozlepili, vytvarujeme do tvaru šatôčky.
Žĺtok rozšľaháme s 1 PL vody.
Buchty uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zakryjeme a necháme vykysnúť ešte asi 20 minút. Potom natriem rozšľahaným žĺtkom.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 20-25 minút!
Upečené buchty posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Leave a Reply