Moja babka ma naučila tento ŠIKOVNÝ RECEPT: Keď nie sú peniaze a do výplaty je ešte ďaleko!

Lacný recept na sýte tvarohové buchty…

Toto je recept recept na neskutočne jemné tvarohové buchty. Často pečiem domáce buchty podľa tohto receptu, tvarohové  buchty  sú veľmi vzdušné,  vláčne  a jemné. Hoci ste ešte  ste nikdy nerobili kysnuté cesto, s týmto receptom budete 100% úspešní.

Ingrediencie:

  • 400 ml  vlažné mlieka
  • 50 g cukor
  • 10 g  sušené droždie
  • 40 g rozpusteného masla
  • 650 g polohrubá múka
  • 1 vanilkový cukor
  • 6 g soli

Náplň:

  • 250 g tvarohu
  • 30 g cukru
  • 1 bielok

Ešte potrebujeme:

  • 1 žĺtok
  • 1 PL vody

Postup:

Mlieko zmiešame s cukrom a  droždím, pridáme rozpustené maslo, preosiatu múku, vanilkový cukor a soľ. Vymiesime vláčne, pružné cesto. Cesto zakryjeme a necháme vykysnúť  na teplom mieste asi 90 minút.

Na pomúčenej doske cesto ešte raz premiesime a rozdelíme na deväť časti. Každú časť vypracujeme do malej guľky, odložíme na pomúčenú dosku, zakryjeme čistou utierkou a necháme ešte asi 15 minút vykysnúť.

Tvaroh, cukor a bielok vymiešame.

Vykysnuté guličky cesta roztiahneme na asi 10*10 cm štvorce. Každý štvorec naplníme tvarohovou náplňou, rohy oproti sebe preložíme a zatlačíme, aby sa nám nerozlepili, vytvarujeme do tvaru šatôčky.

Žĺtok rozšľaháme s 1 PL vody.

Buchty uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zakryjeme a necháme vykysnúť ešte asi 20 minút. Potom natriem rozšľahaným  žĺtkom.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 20-25 minút!

Upečené buchty posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*