Geniálny trik ako skladovať cesnak, bez toho aby vyklíčil alebo sa pokazil…
Cesnak je jedným z produktov, ktorým často plytváme. Kúpime celú hlávku, použijeme pár strúčikov a zvyšok dáme do chladničky, kde buď začne pučať, alebo sa scvrkne. V oboch prípadoch už nie je vhodný na konzumáciu. Povieme vám, ako cesnak skladovať, aby zostal dlho čerstvý a aromatický.
Skladovanie cesnaku nie je jednoduchá záležitosť. Musíte vedieť, aké podmienky potrebuje, aby si dlho zachoval svoju chuť, vôňu a všetky zdravotné vlastnosti. Našťastie správne uskladnenie cesnaku nie je vôbec zložité. Stačí použiť jednoduchý domáci trik.
Prečo sa oplatí jesť cesnak?
Mnoho ľudí jedáva cesnak pre jeho charakteristickú štipľavú chuť . Nie je to však jediný dôvod, prečo túto rastlinu zaradiť do svojho jedálnička. Cesnak je veľmi zdravý, posilňuje imunitný systém a pomáha v boji proti prechladnutiu. Štúdie tiež ukázali, že pomáha znižovať hladinu cholesterolu a cukru v krvi. Okrem toho má antibakteriálne vlastnosti a uľahčuje hojenie rán. Pravidelná konzumácia cesnaku tiež pomáha odpudzovať kliešte (pretože mení zápach potu).
Mnoho ľudí nevie, ako skladovať cesnak
Správnym skladovaním zeleniny a ovocia vydržia dlhšie čerstvé . Vložením do chladničky s ostatnou zeleninou nezabráni klíčeniu ani vysychaniu . Cesnak začne klíčiť, keď ho umiestnite na príliš vlhké miesto. A keď sú podmienky príliš suché, začne sa zmenšovať alebo vädnúť. V každom z týchto prípadov sa rýchlo stane nevhodným na konzumáciu . Aby ste tomu zabránili a zachovali chuť a vôňu tejto rastliny po dlhú dobu, mala by byť správne skladovaná. Existuje jednoduchá, domáca metóda , ktorá to uľahčuje.
Ako skladovať cesnak?
Skladovanie cesnaku, aby sa zabránilo jeho klíčeniu alebo vysychaniu, si nevyžaduje žiadne pokročilé metódy. Stačí použiť jednoduchý trik na zaváranie.
- Pripravte si malú sklenú nádobu .
- Na dno nasypte trochu ryže .
- Cesnak nalámeme na strúčiky a tiež ich vložíme do pohára.
- Ryža zabráni nadmernej vlhkosti . Cesnak tak zostane dlhšie čerstvý a aromatický.
Leave a Reply